Van Mill
Telefoon: 078-613 2155
Telefoon: 0183-645 800
Close

Vlaggenschip van Opel met offroad-design: De nieuwe Insignia Country Tourer

Vanaf juni te bestellen, op de Internationale autoshow van Frankfurt (IAA) – van 14 t/m 24 september 2017 – beleeft hij zijn wereldpremière en kort daarna staat hij bij Opel Van Mill. Naast Opels nieuwste topmodellen, de Insignia Grand Sport en de Insignia Sports Tourer, introduceert Opel met de Insignia Country Tourer de derde versie van het model. Net als van de vorige Insignia brengt Opel ook weer een avontuurlijke versie, die optioneel leverbaar is met vierwielaandrijving. 

Sportieve topversie van de Insignia met stoere en toch zakelijke uitstraling  

De Opel Insignia Country Tourer wordt de topversie van de Insignia-reeks.  De allrounder is de ideale keuze voor wintersporters, outdoor-fans met een actieve levensstijl en zakelijke rijders die zich willen onderscheiden. De nieuwe Opel Insignia Country Tourer overtuigt met dezelfde eigenschappen als de twee andere versies van de Insignia. Hij is ruim en doordat hij van de grond af opnieuw ontworpen is, is hij ook lichter dan zijn voorganger. Zoals het bij een topmodel hoort, is de Insignia Country Tourer voorzien van een reeks innovatieve technologieën. Daarbij komt dan nog het aantrekkelijk ruige uiterlijk: de zwarte panelen rondom de carrosserie en de zilverkleurige elementen onder de voor- en achterkant bieden bescherming tijdens off-road rijden. 

 

opel-insignia-country-tourer-vanmill2opel-insignia-country-tourer-vanmill3opel-insignia-country-tourer-vanmill1
Ruig uiterlijk en ruim innerlijk: de Insignia voor outdoor-fans 

De nieuwe Insignia Sports Tourer valt direct op met zijn sportief-elegante design en met zijn eigenzinnige, stoere uiterlijk. De auto is geheel nieuw ontworpen en met een lager gewicht. De Country Tourer oogt nog indrukwekkender dan zijn Sports Tourer-familielid, doordat de prominente grille en de smalle koplampen de nieuwe versie van voren optisch breder maken. Aan de achterkant doen de aan weerszijden geplaatste uitlaten hetzelfde. De zilverkleurige bodembescherming voor en achter en de zwarte beplating rondom zorgen ervoor dat de Country Tourer er zelfs stilstaand indrukwekkend en solide uitziet. 

Passend bij zijn uitstraling is de stoere Insignia Country Tourer ontzettend praktisch. De standaard elektrische achterklep is in combinatie met het eveneens standaard Keyless Open- en Startsysteem eenvoudig met een voetbeweging onder de achterbumper te bedienen. Om het nóg makkelijker te maken, projecteert de Insigina Country Tourer op de grond een lichtbeeld op de plaats waar de sensor zich bevindt. Met de voetbeweging onder de bumper opent en sluit de achterklep zich zonder dat die aangeraakt hoeft te worden. Handig is ook dat de laadruimte verder vergroot kan worden doordat de tweede zitrij met een druk op een knop in de verhouding 40:20:40 is om te klappen. De inhoud groeit daarmee tot 1.665 liter, 130 liter meer dan die van zijn voorganger. 

Ten slotte dragen de standaard dakrails niet alleen optisch bij aan het avontuurlijke uiterlijk, maar blijken ze ook bijzonder praktisch, want ze kunnen een last van maar liefst 100 kilogram dragen. 

In vergelijking met zijn voorganger is de wielbasis van de Country Tourer met 92 millimeter vergroot. De extra ruimte die dit oplevert, komt vooral ten goede aan ruimte achterin. De ergonomisch gevormde, uitgebreid instelbare voorstoelen (gecertificeerd door de 'Aktion Gesunder Rücken') en de verwarmbare zitplaatsen achterin dragen verder bij aan het weldadige interieur. Comfortabel én veilig op koude dagen is ook de verwarmbare voorruit en het eveneens verwarmbare stuur, luxe in optima forma.

Sterke motoren garanderen optimale prestaties en rijplezier
Met een breed motorengamma – inclusief een nieuw ontwikkelde topdieselmotor – levert elke nieuwe Opel Insignia Country Tourer uitmuntende prestaties.
 

Klaar voor avontuur: top aandrijf- en ondersteltechniek
Verder omvat het gamma een nieuwe achttrapsautomaat en vierwielaandrijving met het innovatieve Torque Vectoring, wat de berijder het volste vertrouwen geeft onder alle omstandigheden.  Ook de met 20 millimeter vergrote bodemvrijheid en de nieuw ontwikkelde multilink-achterwielophanging – de meest geavanceerde in zijn klasse – dragen daaraan bij. In plaats van een conventioneel achterdifferentieel dat de aandrijfkrachtengelijk over beide wielen verdeelt, is de Insignia Country Tourer voorzien van twee elektrisch aangestuurde lamellenkoppelingen. Die zorgen voor een precieze, individuele overbrenging van de aandrijfkrachten – onafhankelijk van de ondergrond en de (weers)omstandigheden. Om de neiging tot onderstuur in snel genomen korte bochten te ondervangen, zorgt de innovatieve vierwielaandrijving bovendien – afhankelijk van de stand van het gaspedaal en de stuuruitslag voor de juiste hoeveelheid aandrijfkracht naar het buitenste achterwiel. Dit gebeurt ongemerkt en in een fractie van een seconde, zodat de auto stabiel blijft en precies en direct stuurt. Het resulteert in een zeer adequaat stuurgedrag en optimale controle. 
 

Toptechnologie en Opel OnStar met nieuwe diensten
Het doorontwikkelde FlexRide-onderstel vormt de basis voor het overtuigende weggedrag. Het systeem past de werking van de schokdempers, de besturing, de reactie op het gaspedaal en de schakelmomenten (automatische transmissie) automatisch aan, maar de bestuurder kan ook zélf voorgeprogrammeerde standen kiezen: Standard, Sport of Tour. De nieuwe 'Drive Mode Control'-software is het hart van het adaptieve onderstel. Het systeem analyseert voortdurend de data van de diverse sensoren en herkent de individuele rijstijl. Wie het moderne connectiviteitsaanbod, de assistentiesystemen en de interieurruimte van de nieuwe Insignia wil combineren met een onderscheidend uiterlijk en off-road-eigenschappen, zit met de Country Tourer precies goed. De avontuurlijk vormgegeven stationwagen is de ideale keuze voor sportief ingestelde Insignia-fans die graag buiten de gebaande paden treden. 

Voor optimale veiligheid en comfort is de Opel Insigina Country Tourer, net als de twee andere versies, voorzien van de modernste technologieën en assistentiesystemen. Een van de hoogtepunten is de nieuwe adaptieve IntelliLux LED Matrix-verlichting. De koplampen bevatten elk 16 LED-segmenten die diverse grootlichtfuncties overnemen. Actieve bochtverlichting en LED-grootlicht met een bereik van 400 meter zijn geïntegreerd. Andere vernieuwingen zijn systemen als het Head-Up display, adaptieve cruise control (ACC) met automatische noodremfunctie, Lane Keep Assist met automatische stuurcorrectie en Rear Cross Traffic Alert.Het IntelliLink infotainment systeem met onder meer Apple Carplay-ondersteuning biedt ongekende connectiviteitsmogelijkheden. Terwijl de bestuurder zijn smartphone draadloos met de buitenwereld verbindt, laadt deze automatisch en ook draadloos op. De vooruitstrevende online- en service-assistent Opel OnStar staat ook met talrijke diensten paraat: van het automatisch inroepen van hulp bij een ongeval tot assistentie bij het opsporen van de auto als die is gestolen. Nieuw in het portfolio van OnStar zijn de Booking-service, waarmee de inzittenden een hotelkamer kunnen boeken, en de parkeerassistent voor het vinden van een parkeerplaats.

 

Blijf op de hoogte van de introductie van de nieuwe Opel Insignia Country Tourer. Volg onze Facebook of Linkedin pagina en meldt u aan voor onze nieuwsbrief via onderstaand contactformulier.

Contactgegevens