Opel maakt elektrische mobiliteit bereikbaar

Ontdek de nieuwe, 100% elektrische Corsa-e: Compact en helemaal klaar voor de toekomst. Indrukwekkend rijbereik van 337km (WLTP), snel opladen, baanbrekend stil en spectaculair krachtig! De Corsa-e is direct uit voorraad leverbaar dus u kunt binnen twee weken rijden! 

 

Subsidie elektrische auto

Er is een nieuwe subsidie beschikbaar vanuit de overheid op elektrische auto’s, specifiek voor particuliere eigenaren. Het voornaamste doel van deze subsidie is om de C02-uitstoot in Nederland verder te reduceren, zoals besloten in het Klimaatakkoord van juni 2019. Tot voor kort hadden met name zakelijke rijders profijt van de overheidsinitiatieven. 82% van alle auto’s zonder emissie zijn dan ook zakelijk geregistreerd in Nederland. Met deze nieuwe subsidie wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, ook aantrekkelijker te maken.

 

Opel Corsa-e Edition 3-fase

De subsidie kan aangevraagd worden vanaf 1 juli 2020 en is van toepassing op alle nieuwe en gebruikte elektrische auto’s die vanaf 4 juni 2020 (datum waarop subsidie is aangekondigd) zijn aangeschaft door particuliere klanten. Hieronder valt, naast een reguliere aankoop, ook het afsluiten van een Private Leasecontract. De subsidie bedraagt € 4.000 op een nieuwe elektrische personenauto en €2.000 op een gebruikte/reeds geregistreerde elektrische personenauto. 


SUBSIDIE OP ELEKTRISCHE AUTO'S EINDIGT OP 29 OKTOBER 2020

Vanuit de overheid is het besluit genomen de huidige subsidie op elektrische auto's per 29 oktober a.s. stop te zetten, in verband met het bereiken van het subsidieplafond. Ook de 'doorschuifregeling', waarbij de aanvraag voor subsidie doorgeschoven kan worden naar een volgend jaar, stopt. U kunt een nieuwe elektrische Opel nog tot en met 29 oktober aanmelden om in aanmerking te komen voor € 4.000 (€ 2.000 op gebruikte of reeds geregistreerde auto's) subsidie in het jaar 2020. De subsidie blijft beschikbaar voor komende jaren maar kan slechts in specifieke perioden aangevraagd worden zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is.

 

 

Uitstekende cijfers voor Corsa-e

De Opel Corsa-e biedt een actieradius van 337 km (volgens WLTP). De stroom wordt geleverd door een 50 kWh-batterij met een fabrieksgarantie van acht jaar. De batterij kan worden opgeladen met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader. In het laatste geval is de batterij in slechts 30 minuten tot 80% op te laden. Gebruikers kunnen de laadstatus controleren via de ‘myOpel’ app, waarmee ze ook laadtijden en -kosten kunnen optimaliseren.

De actieradius van de Opel Corsa-e is voor een deel afhankelijk van de gekozen rijmodus (Normal, Eco of Sport). De Sport-stand optimaliseert de rijdynamiek en reactiesnelheid van de auto, met een beperkt verlies van rijbereik. In de Eco-stand transformeert de Corsa-e in een langeafstandsloper met een aanzienlijk groter bereik, waarbij het comfort nauwelijks beïnvloed wordt.

De aandrijflijn van de Corsa-e combineert emissievrij rijden met een hoge mate van rijplezier. De elektromotor levert een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm. Het duurt slechts 2,8 seconden2 om vanuit stilstand naar 50 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 8,1 seconden2 mogelijk, hetgeen vergelijkbaar is met sportwagenprestaties.Opel Corsa-e Edition 3-fase interieur

Cockpit

De Corsa-e is net zo compact als de vorige generatie Opel Corsa, maar hij oogt sportiever, mede dankzij de 48 mm lagere daklijn. Dit gaat overigens niet ten koste van de hoofdruimte, want de bestuurdersstoel is 28 mm lager geplaatst. De lengte van de Corsa-e bedraagt 4,06 meter. Verder is de rijdynamiek van hoger niveau dankzij het lagere zwaartepunt en de snellere reactie op de input van de bestuurder. Het moderne interieur omvat onder meer een volledig gedigitaliseerde cockpit.

 

 

Opel Corsa-e Edition 3-fase achterkant
Opel Corsa-e Edition 3-fase velgen
Opel Corsa-e Edition 3-fase

 

Wilt u meer weten over de subsidie regeling? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op. 

Geïnteresseerd?