De zesde generatie van de Opel Corsa, die dit jaar nog verschijnt, heeft een compleet nieuw design dat gericht is op efficiency. Elke versie met brandstofmotor of elektrische aandrijving profiteert van het lagere gewicht. De lichtste versie van de nieuwe Corsa 5-deurs blijft onder de ton. Exclusief de bestuurder weegt de auto slecht 980 kilogram. In vergelijking met de huidige generatie van de Corsa is de nieuwe 108 kilogram lichter en dat terwijl de lengte van 4,06 meter nagenoeg ongewijzigd blijft.

Intelligent lichtgewicht design
Het intelligente lichtgewicht design van de nieuwe Opel Corsa is ontwikkeld met behulp van geavenceerde software voor citruele ontwikkelingsmethoden. De gerichte toepassing van verschillende soorten staal en specifieke constructiemethoden maken de grote gewichtsreductie mogelijk. Opel maakt veelvuldig gebruik van staal met extra hoge treksterkte. Verder zijn de verdeling van de belasting van de structuur, de verbindingen, de carrosseriestructuur en de vorm geoptimaliseerd. In vergelijking met die van het vorige model is de kale carrosserie 40 kilogram lichter.

De aluminium motoren en geoptimaliseerde voor- en achterwielophanging dragen eveneens bij aan de gewichtsreductie. De compacte driecilinder benzinemotoren wegen ongeveer 15 kilogram minder dan de even sterke viercilindermotoren van de vorige generatie. Ongebruikelijk in dit segment is de aluminium motorkap, die ondanks het grotere oppervlak toch 2,4 kilogram lichter is dan die van de huidige generatie. De Corsa is na de Insignia de tweede Opel ooit met een lichtgewicht aluminium motorkap.

Multi-energy platform geschikt voor diverse aandrijflijnen
De nieuwe Corsa is gebaseerd op een platform voor compacte auto’s dat vanaf het begin ontwikkeld is voor de toepassing van verschillende soorten aandrijving. Behalve reguliere benzine- en dieselversies wordt de Corsa voor het eerst ook leverbaar met volledig elektrische aandrijving.

Alle gewichtsmaatregelen zorgen, samen met de verbeterde aerodynamica en efficiënte aandrijflijnen, voor een aanzienlijk lager energieverbruik en dus minder uitstoot voor de brandstofversies. Opel neemt de zesde generatie van de Corsa binnenkort in productie. De orderboeken openen komende zomer.

Bekijk Corsa