Debuut van nieuwe Grand Sport en Sports Tourer tijdens autoshow Brussel.

  • Opvallend: volgende generatie IntelliLux LED® koplampen met 168 LED-elementen

  • Hoogst efficiënt: energiebesparende LED-verlichting nu voor alle versies

  • Nieuwe digitale achteruitrijcamera en Rear Cross Traffic Alert

  • Première nieuwe Opel Insignia in januari tijdens autoshow Brussel
Opel Insignia Grand Sport blauw op de weg Van Mill
Opel Insignia Grand Sport blauw op de weg Van Mill Opel Insignia Rear Cross Traffic alert Van Mill Opel Insignia Grand Sport blauw op de weg Van Mill

Opel toont de eerste beelden van de nieuwe Insignia, die tijdens de Brussels Motor Show (10 -19 januari 2020) zijn première beleeft. Het design is aangescherpt, waardoor de vijfdeurs Grand Sport en stationwagen Sports Tourer nog dynamischer ogen. Bovendien rust Opel de Insignia voortaan uit met de nieuwste generatie IntelliLux LED® koplampen die het zicht in het donker nog verder verbeteren.

Dankzij het opgefriste design komt Opels topmodel nog krachtiger en representatiever over. De extreem platte koplampen met LED-technologie dragen daaraan met name bij. Het nieuwe Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light bestaat uit 168 LED-elementen. De verlichting reageert nog sneller en nauwkeuriger op tegemoet komend verkeer en voorliggers om verblinding te voorkomen. Met deze verlichtingstechnologie is de Opel Insignia uniek in zijn segment.

De nieuwe generatie Insignia zit vol geavanceerde technologie. De Grand Sport en Sports Tourer zijn bijvoorbeeld uitgerust met een digitale achteruitrijcamera. Ook dat is een primeur. Het systeem is gekoppeld aan een radar gestuurd Rear Cross Traffic Alert, dat waarschuwt als verkeer aan de achterzijde van opzij nadert. Andere systemen die verder bijdragen aan de veiligheid zijn onder meer Forward Collision Alert met emergency braking en voetgangersherkenning en een Head-up display. De inzittenden van de Insignia kunnen op optimale connectiviteit vertrouwen dankzij excellente infotainmentsystemen met TFT-kleurenschermen. De lijst opties omvat onder meer E-Call en draadloos opladen van daarvoor geschikte smartphones.

Ook op het vlak van efficiëntie maakt de Opel Insignia een stap voorwaarts, dankzij lichtere constructies en volledig nieuwe benzine- en dieselmotoren. Bij de introductie van de eerste generatie in 2009 kreeg de Insignia gelijk de titel “European Car Of The Year”. In tien jaar tijd zijn er in Opels ‘home town’ Rüsselsheim bijna 1,2 miljoen exemplaren geproduceerd.

 

Nauwkeurige IntelliLux LED® koplampen met in totaal 168 LED-elementen
Alle versies van de nieuwe Opel Insignia worden geleverd met efficiënte, energiebesparende LED-koplampen. Met aan top het nieuwe Adaptive IntelliLux LED® Pixel Light als lichtend voorbeeld. Het werkt met een in dit marktsegment toonaangevende hoeveelheid van 168 LED-elementen in plaats van de voorgaande 32.

“Met IntelliLux LED® Pixel Light zetten we een flinke stap voorwaarts”, legt Christian Müller uit. Hij is Managing Director Engineering bij Opel. “Rijden in het donker is daardoor meer ontspannen en nog veiliger. De nieuwe koplampen reageren sneller en met hogere precisie op verkeers- en wegsituaties. Het intelligente systeem past de lichtbundels continu aan, zodat de weg voor de auto altijd ideaal is verlicht. Dat betekent goed zicht in elke situatie, zónder andere weggebruikers te verblinden.”

Twee controle-units passen de bundels van groot licht in milliseconden aan. De een stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal LED-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel ‘gesneden’.

De reikwijdte en de richting van het licht variëren al naar gelang de verkeerssituatie en de omgeving. De verlichting kan zich aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder, zodat de bestuurder bijvoorbeeld verkeersborden eerder opmerkt. Bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg om verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

Opel Insignia sports tour op de weg Opel-Insignia-Glare-Free-Beam Opel Van Mill Opel Insignia sports tourer op de weg Van Mill

 

Meer informatie, zoals prijzen en motoren, volgt na de Autoshow in Brussel eind januari 2020. 

 


Wilt u op de hoogte gehouden worden over de nieuwe Insignia? Vul dan onderstaand formulier in, dan houden wij op de hoogte. 

Geïnteresseerd?