Opel: 2021 is een jaar om naar uit te kijken

Met nieuwe geëlektrificeerde modellen, meerdere jubilea en een nieuw moederbedrijf belooft 2021 een cruciaal en memorabel jaar te worden voor Opel. De Duitse autoproducent hoopt en verwacht dat het jaar meer voorspoed voor iedereen zal brengen. Een jaar dus om naar uit te kijken.

De definitieve fusie van Groupe PSA en FCA (Fiat Chrysler Automotive) tot Stellantis staat gepland voor het eerste kwartaal van 2021. Opel is het enige Duitse merk dat deel uitmaakt van de wereldwijd opererende groep – met een gedurfd en puur design, emissievrije aandrijflijnen en innovatieve technologieën. Ook in de toekomst maakt Opel dus de modernste mobiliteit bereikbaar voor een grote doelgroep.


Uitgegroeid tot ware iconen
De missie van Opel kent een lange traditie. Al sinds het jaar 1899 bouwt Opel auto’s die miljoenen mensen mobiel en onafhankelijk hebben gemaakt. Veel van deze modellen zijn uitgegroeid tot ware iconen en vieren in 2021 hun jubileum. De Opel Kadett bijvoorbeeld, die 85 jaar wordt en vooral in Nederland hoogtijdagen kende. Maar ook de Opel Olympia en Kapitän die volgend jaar hun 70e verjaardag vieren. De Opel Rekord D 50 ziet volgend jaar Abraham en wordt 50. En de Opel Frontera – pionier in de SUV-klasse – bestaat in 2021 alweer 30 jaar. Stuk voor stuk waren deze modellen in hun tijd trendsetters.

Ook nieuwe Astra met elektrificatie
Volgend jaar zet Opel zijn elektrificatie-offensief onverminderd voort. Het aanbod aan geëlektrificeerde modellen wordt in 2021 uitgebreid met de Opel Combo, Combo Life, de nieuwe Movano en natuurlijk de nieuwe Mokka, die er ook gelijk als volledige elektrische uitvoering is. De nieuwe generatie Opel Astra ziet ook in 2021 het levenslicht en zal ook  leverbaar zijn in een geëlektrificeerde uitvoering. Al met al bestaat het geëlektrificeerde Opel-aanbod volgend jaar uit maar liefst negen modellen. In 2024 moet van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie leverbaar zijn en zal Opel een leidende rol spelen bij alle inspanningen om de wereldwijde CO2-uitstoot verder te reduceren.

Opmerkelijk en uniek design
“De nieuwe Mokka, de volgende generatie Astra – er zijn veel goede redenen om uit te kijken naar 2021”, aldus Michael Lohscheller, CEO van Opel. “Onze nieuwe modellen zijn synoniem aan uitstekende technologie, elektrificatie, een opmerkelijk en uniek design plus een topuitrusting. Dit is waar onze auto’s voor staan en waar onze klanten naar uitkijken. Met al deze modellen voldoen we aan strikte CO2-richtlijnen. Dat is buitengewoon belangrijk, want veel, zo niet alles draait hierom.”

Nieuwe verkooppunten in Zuid-Amerika
Ondertussen bereidt Opel zich voor op een verdere export van zijn modellen. Opel keert terug naar belangrijke markten zoals Japan. En momenteel opent Opel nieuwe verkooppunten in Zuid-Amerika. De zaken gaan al erg goed in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Ongeveer een jaar geleden keerde Opel al terug naar de Russische markt.

In het strategisch toekomstplan PACE! uit 2017 staat dat Opel elektrisch wordt, evenals mondiaal en duurzaam winstgevend. Het merk komt al deze beloften na en zal deze strategie ook in het nieuwe jaar standvastig blijven volgen.

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Geïnteresseerd?