Opel Corsa-e Rally is klaar voor de start

Opel is elektrisch – op de openbare weg maar ook op het rallyparcours. De Opel Corsa-e Rally is de eerste volledig elektrische rallyauto van welk merk dan ook. De elektrische auto’s met de Blitz nemen volgend jaar deel aan hun eigen rallyserie – de ADAC Opel e-Rally Cup. Vier Corsa-e Rally-auto’s van Opel Motorsport hebben onlangs drie testdagen volbracht bij het Pferdsfeld Test Center. Dit deden ze in de handen van coureurs Marijan Griebel, Horst Rotter en Opel racelegende Volker Strycek. De 100 kW (136 pk) sterke auto’s legden in totaal probleemloos 1.500 kilometer af. De Corsa-e Rally is gebaseerd op de succesvolle Opel Corsa-e, de winnaar van het 2020 Gouden Stuurwiel

Testen op wedstrijdniveau

Tijdens het driedaagse testprogramma werden twee complete rondes van het Deutsche Rallye Meisterschaft gereden, inclusief special stages, wegsecties en onderhoud. De specifieke eigenschappen van elektrische aandrijving, zoals de tijd die wordt besteed aan rijden en opladen, temperatuurmanagement van de batterij en de finetuning van de software, werden allemaal voor het eerst getest in een rally-omgeving. De volledig elektrische auto’s hebben ook lange routes afgelegd om zo het uithoudingsvermogen van de nieuwe componenten te testen.

Efficiënt en succesvol

“Het was een efficiënte en succesvolle test,” zegt Opel Motorsport Directeur Jörg Schrott. “We hebben belangrijke data en informatie verkregen voor de voorbereidingen op de 2021 Opel e-Rally Cup. Vanwege de Covid-19 pandemie kon een eerder gepland aantal testrally’s met onze ontwikkelingsauto’s helaas niet plaatsvinden. Dat maakte onze rallysimulatie in Pferdsfeld nog belangrijker. De nieuwe Corsa-e Rally is nu echt helemaal klaar voor de start.”

De ADAC Opel e-Rally Cup bestaat uit acht kwalificatierondes in de zomer van 2021. Voor de daadwerkelijke start van het seizoen is nog een extra voorbereidingsrally gepland voor alle geregistreerde teams.

Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.