Inzetbaar als lesvoertuig voor spoedritten naar noodsituaties

  • Grandland X eerste nieuwe generatie Opel voor hulpverleners
  • Door afmetingen en ruimte perfect voor rijtrainingen
  • Uitgebreide uitrusting draagt bij aan comfort en veiligheid hulpverleners
Opel Van Mill Grandland X

Opel Grandland X

Breda. Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) heeft een Opel Grandland X in gebruik genomen voor het opleiden van hulpverleners. Volgens het NIV is de Grandland X vanwege zijn rijke veiligheidsuitrusting, afmetingen (hoogte) en comfortabele AGR-stoelen de ideale trainingsauto om chauffeurs van tal van hulpdiensten en -organisaties op te leiden. De Grandland X is onder meer voorzien van dubbele pedaalbediening en handhavingsuitrusting.

De Opel Grandland X wordt ingezet bij specifieke en specialistische openbare wegtrainingen voor alle hulpdiensten. De chauffeurs moeten daarbij volledig op de capaciteiten, veiligheidssystemen en comfortfuncties van de auto kunnen rekenen. Tijdens de trainingen worden noodsituaties nagebootst waarbij de chauffeur met spoed een route moet afleggen. Het NIV heeft gekozen voor Grandland X met de krachtige 1,6-liter turbobenzinemotor met 132 kW (180 pk), die is gekoppeld aan een automatische achttrapstransmissie.

 

Vertrouwen op veiligheidssystemen

De Opel Grandland X is door de strategische partners Marelko, Peter Claassen Inbouw en Trim-Line voorzien van dubbele pedalenbediening, een handhavingsuitrusting en officiële striping. Het is de eerste keer dat het NIV heeft gekozen voor de nieuwe generatie Opel SUV’s.

 

Bekijk Grandland X

Opel Van Mill Grandland X trainingsvoertuig NIV
Opel Van Mill Grandland X trainingsvoertuig NIV

Speciale rijtraining voor overheidsinstanties

Het NIV geeft al sinds 1999 rijvaardigheidstrainingen aan particulieren, bedrijven en overheidsinstanties. Met de nieuwe Opel Grandland X worden specialistische rijtrainingen gegeven aan hulpdiensten (brandweer, ambulance, politie), milieucontrolediensten, ministeries en bloedbanken. De chauffeurs leren defensief rijden, omgaan met licht- en geluidsignalen (OGS) en krijgen extra rijvaardigheidstrainingen, waaronder een slipcursus.

De deelnemers moeten uiteindelijk defensief en met inachtneming van alle wet- en regelgeving in een noodsituatie kunnen handelen. Het is bewezen dat de trainingen bijdragen aan de verkeersveiligheid en expertise van de chauffeurs, en uiteindelijk ook aan de veiligheid van de medeweggebruikers.