Fabriek in Rüsselsheim van nog veel meer modellen 

  • Ultramodern vlaggenschip met efficiënte motoren en innovatieve rijhulpsystemen
  • Opel Insignia verkrijgbaar als Grand Sport, Sports Tourer en dynamische GSi
  • Prijzen beginnen bij € 39.399,-
  • Fabriek in Rüsselsheim bouwt met ingang van 2021 ook nieuwe Opel Astra en model voor DS Automobiles
De nieuwe Opel Insignia onthuld

De productie van Opels nieuwe vlaggenschip - de Opel Insignia - is officieel van start gegaan in de Opel-fabriek in Rüsselsheim. Bij de productie van de eerste nieuwe Insignia – een Sports Tourer – was niet alleen Opel CEO Michael Lohscheller aanwezig, maar ook eregast Udo Bausch, de burgemeester van Rüsselsheim. De nieuwe Insignia is per direct bestelbaar als Grand Sport, Sports Tourer en dynamische GSi.

“Vandaag is een prachtige dag voor Rüsselsheim”, zegt Michael Lohscheller, CEO van Opel. “We verheugen ons op de nieuwe Insignia, die het merk Opel dankzij toptechnologieën en efficiënte motoren een nieuwe impuls zal geven. Met de nieuwe Insignia en de toekomstige modellen die in Rüsselsheim het levenslicht zien, heeft de fabriek een mooie toekomst in het verschiet als productielocatie voor ultramoderne voertuigen, uitgerust met zuinige verbrandingsmotoren of geëlektrificeerde aandrijflijnen."

"We zijn verheugd dat het topmodel van Opel hier wordt gebouwd”, zegt Udo Bausch, burgemeester van Rüsselsheim. “Het verbetert de bezettingsgraad van de fabriek en helpt om hooggekwalificeerde banen in Rüsselsheim te behouden. Het succes van de transformatie naar elektrisch rijden zal bepalend zijn voor de toekomst. We willen het bedrijf met al onze kracht blijven steunen.”

 

 

 

De nieuwe Opel Insignia onthuld

Insignia: moderner, dynamischer en efficiënter dan ooit
De nieuwe Opel Insignia is moderner, dynamischer en efficiënter dan ooit. Opel levert de Insignia als Grand Sport, Sports Tourer en bijzonder potente GSi met 230 pk (brandstofverbruik WLTP: 8.5-8.3 l/100 km gecombineerd, 198-193 g/km CO2). De Insignia Grand Sport is er vanaf € 39.399,- en de Insignia Sports Tourer begint bij €40.899,-.

Voor de aantrekkelijke vanafprijs van € 39.399,- is er de Insignia Grand Sport in Business-uitvoering, die op dit moment een gratis upgrade naar Business Elegance kent, met onder meer AGR-stoelen voor bestuurder en passagier, IntelliLUX LED Matrix verlichting, Multimedia Navi Pro systeem met 8-inch touchscreen en 18-inch multispaaks lichtmetalen Wielen.

LED-koplampen zorgen voor het beste zicht in het donker. De nieuwe Insignia is het eerste Opel-model waarop alleen volledige LED-systemen leverbaar zijn. Rijhulpsystemen zoals een botspreventiesysteem met voetgangersherkenning en Lane Keeping Assist verhogen de veiligheid van passagiers en weggebruikers.

Opel levert de Insignia in Nederland met een 1.5 CDTI-dieselmotor met 122 pk (90 kW), een 2.0 CDTI met 174 pk (128 kW), een 2.0 Turbo benzinemotor met 200 pk (147 kW) en de bijzonder krachtige GSi-uitvoering met 2.0 Turbo met 230 pk (169 kW). Alle drie- en viercilindermotoren behoren tot een nieuwe generatie van toonaangevende krachtbronnen. Nieuwe, wrijvingsarme versnellingsbakken reduceren het brandstofverbruik en verhogen tegelijkertijd het comfort. Insignia-klanten kunnen kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een 8- of 9-trapsautomaat.

Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste nieuws over de nieuwe Insignia.

Schrijf u in voor meer informatie over de nieuwe Opel Mokka