Virtuele Tour Opel Classic

  • Nu online: Nieuwe tour toont hoogtepunten uit de geschiedenis van Opel van 1862 tot vandaag
  • Voor alle interesses: "160 Years of Opel" is een aanvulling op de vorige thematours "Alternative Drives", "Rally Racing", "Roaring Twenties" en "Mobility for Millions"
  • Voor fans en vrienden van het merk: Virtuele rondleidingen ontwikkeld met veel aandacht voor detail
Virtual tour
Virtuele Tour 160e verjaardag Opel Virtuele Tour Opel 160e verjaardag Classic cars Classic Car

In 2022 viert Opel de 160e verjaardag. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Opel Classic een speciaal cadeau voor alle fans en vrienden van het merk: ze kunnen zich nu onderdompelen in de geschiedenis van het bedrijf in de nieuwe thematour "160 jaar Opel" in opel.com/opelclassic. Vanuit hun luie stoel thuis kunnen gebruikers een virtuele rondleiding terug naar het begin van het bedrijf maken en genieten van tal van hoogtepunten uit 160 jaar Opel-engineering. Opel Classic neemt hen mee op een gevarieerde tour van de eerste naaimachines en fietsen "made in Rüsselsheim" tot de huidige titelhouder "Golden Steering Wheel" Opel Mokka-e1 – de klok rond, 365 dagen per jaar.

"De nieuwe jubileumtour is met veel aandacht voor detail ontwikkeld. Het team moest eerst alle exposities zorgvuldig archiveren en documenteren en nauwkeurig uitlijnen voor het filmen, zodat online bezoekers de voertuigen van alle kanten kunnen bekijken. De tweetalige '160 Years of Opel'-tour biedt volledig nieuwe Opel-perspectieven voor alle geïnteresseerden. Het is echt de moeite waard om op te klikken en de tour te volgen", zegt de nieuwe Opel Classic Director Leif Rohwedder, uitkijkend naar tal van online bezoekers.

"160 jaar Opel": Virtuele tour van het begin tot vandaag

De nieuwe 360-graden tour neemt bezoekers virtueel mee naar de "heilige zalen" van de Opel Classic Collection in Rüsselsheim. Hier herbergt het merk met de Blitz een ware schatkamer van 600 historische voertuigen en studies, evenals 300 andere tentoonstellingen, variërend van Opel-naaimachines tot vliegtuigmotoren. De hoogtepunten van de "160 Years of Opel" -tour omvatten een blik op het begin in de jaren 1860 en de volgende decennia. Door op de gele infopunten te klikken, onthult Opel Classic belangrijke informatie over de geselecteerde tentoonstellingen - kort en krachtig, tot op het punt.

De "Wanderjahre Adam Opels" (De zwervende jaren van Adam Opel) worden besproken, evenals historisch waardevolle tentoonstellingen zoals de "Quintuplet" - een vijfzitsfiets - waarop de vijf zonen van de oprichter van het bedrijf zich aan het einde van de 19þ eeuw. De pionier onder de Opel-auto's is ook voor het eerst te zien in een virtuele tour: de Patentmotorwagen "System Lutzmann" uit 1899, die het begin van de autoproductie in Rüsselsheim markeerde.

Dan kunnen geïnteresseerde bezoekers verder op verschillende paden door de historische zalen. Ze zullen niet alleen tal van Opel-iconen en bestsellers tegenkomen, maar ook innovatieve recordbrekende voertuigen zoals de Opel Elektro GT. Vijf decennia geleden demonstreerde deze auto op de Hockenheimring wat er mogelijk is met nul uitstoot. De reis door 160 jaar geschiedenis van Opel leidt tot verdere baanbrekende ontwikkelingen zoals het eerste volledig elektrische voertuig dat geschikt is voor dagelijks gebruik, de Opel Ampera, en de batterij-elektrische Opel Mokka-e. De huidige e-auto met de Blitz won het "Gouden Stuurwiel 2021"1 met zijn overtuigende rijprestaties en zijn eigen stijl en rondt de reis door de tijd af in de Opel-hallen.

De "160 Years of Opel"-tour is nu een aanvulling op de Opel Classic online tours die in 2021 met succes werden gelanceerd. Hier kunnen bezoekers ook de onderwerpen "Alternative Drives", "Rally Racing", "Roaring Twenties" en "Mobility for Millions" verkennen en ervan genieten.

Classic cars 160e verjaardag opel zijaanzicht
Classic cars 160e verjaardag opel