De nieuwe Opel Vivaro-e is verkozen tot ‘International Van of the Year 2021’ (IVOTY). De batterij-elektrische versie van Opels bedrijfswagen heeft de jury van 24 Europese vakjournalisten weten te overtuigen.

Met drie lengtevarianten en talrijke uitvoeringen is de nieuwe, 100% elektrische versie net zo variabel en veelzijdig inzetbaar als elke andere Opel Vivaro. Daarbij is de Opel Vivaro-e met name interessant voor het bezorgen van goederen binnen de zogenaamde ‘last mile’. Dus voor levering in binnensteden waar milieuzones gelden. Klanten kunnen kiezen uit een lithium-ion batterij van 50 kWh en een rijbereik van 230 kilometer* of een 75 kWh-batterij voor maximaal 330 kilometer* range volgens de WLTP.

“Wij zijn zeer blij met de titel ‘International Van of the Year 2021‘. Het is een van de meest begeerde prijzen voor lichte bedrijfswagens”, aldus Opel CEO Michael Lohscheller. “De nieuwe Vivaro-e zet een maatstaf in zijn segment en is de aanvoerder voor de elektrificatie van onze bedrijfswagens. Volgend jaar komen de elektrische versies van de Opel Combo en Movano op de markt. Dat betekent dat voor het einde van 2021 van alle modellen een elektrische uitvoering beschikbaar is. Opel heeft de vaart erin, want al zes modellen zijn beschikbaar als plug-in hybride of met batterij-elektrische aandrijving. Eind 2024 is elke personenauto en bedrijfswagen van Opel leverbaar met geëlektrificeerde aandrijving.”

Door gebruik te maken van het eigen EMP2-platform biedt de Opel Vivaro-e toptechnologie en vele rijassistentiesystemen. Die zijn ook genoemd als pluspunt in het IVOTY-juryrapport. Het repertoire omvat onder meer een head-up display, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning, vermoeidheidswaarschuwing, semi-adaptieve cruise control, botswaarschuwing en noodremassistent. Er is ook een 180 graden achteruitrijcamera leverbaar.

Met de ‘International Van of the Year’-award geeft de nieuwe Opel Vivaro-e een vervolg aan de reeks internationale bekroningen. In 1999 behaalde de Opel Astra Van deze titel en in 2002 viel die ten deel aan de eerste generatie Vivaro, in 2019 gevolgd door de Opel Combo.

Lees meer over de Vivaro-e

Wilt u meer informatie over de Vivaro-e? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op.