Opel Van Mill start met de verkoop van de nieuwe Movano. Het model vertegenwoordigt het meest competitieve aanbod van Opel ooit in het lichte bedrijfswagensegment en is op meerdere vlakken toonaangevend in zijn klasse. De nieuwe Opel Movano is per direct te bestellen in de L2H1 3.5T Edition uitvoering vanaf € 28.149 (exclusief BTW/BPM). De levering en introductie van andere uitvoeringen volgen in het najaar.

De nieuwe Movano is toonaangevend op het gebied van laadvermogen, laadcapaciteit en bruto voertuiggewicht. Bovendien zijn er diverse chassis-, lengte- en hoogtevarianten verkrijgbaar en talrijke conversies mogelijk. Voor wat betreft de aandrijving is er keuze uit krachtige en efficiënte dieselmotoren en een volledig elektrische variant.

Het stoere en robuuste karakter van de Movano wordt weerspiegeld in het ontwerp, dat tegelijkertijd zijn dynamiek en grote efficiëntie visualiseert. In vergelijking met het voorgaande model zijn de gebruikskosten (total cost of ownerschip) aanzienlijk verlaagd.

“Met bedrijfswagens van dit kaliber moeten professionals een veelvoud aan taken kunnen uitvoeren tegen de laagst mogelijke kosten. De nieuwe Movano scoort op alle fronten sterk en zal ons merk substantiële verkoopgroei brengen in het bedrijfswagensegment”, stelt Stephen Norman, Senior Vice President Sales, Aftersales en Marketing.

Movano-e: serieus alternatief voor conventionele bedrijfswagen

De nieuwe Movano-e is de eerste batterij-elektrische bedrijfswagen van Opel in deze bedrijfswagenklasse. Gezien de vele mogelijkheden, prestaties en actieradius is dit een serieus alternatief voor conventionele versies met verbrandingsmotor. De elektromotor levert een vermogen van 90 kW (122 pk) en een koppel van 260 Nm, waarbij de topsnelheid elektronisch begrensd is op 110 km/u. Afhankelijk van de modelvariant is er keuze uit een lithium-ion batterij van 37 kWh of 70 kWh, goed voor een actieradius tot 117 of 224 kilometer (WLTP-gecombineerd1).

Behalve de elektrische Movano-e biedt Opel ook efficiënte dieselversies met een lage CO2-uitstoot. Er is keuze uit een 2,2-liter turbodieselmotor met vermogens van 88 kW (120 pk), 103kW (140 pk) tot 121 kW (165 pk). Het hoge motorkoppel bij lage toerentallen loopt uiteen van 300 Nm bij 1.500 toeren per minuut tot 370 Nm bij 1.750 toeren per minuut. Alle dieselversies zijn voorzien van voorwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Voor iedere behoefte een passend antwoord

Een belangrijke eigenschap van de Opel Movano is het grote aanbod van carrosserievarianten en laadvermogens. De bedrijfswagen is beschikbaar in vier lengtevarianten (L1: 4.963 mm; L2: 5.413 mm; L3: 5.998 mm; L4: 6.363 mm) en drie hoogtevarianten (H1: 2.254 mm; H2: 2.522 mm; H3: 2.760 mm). De laadcapaciteit varieert van 8 tot 17 kubieke meter.

De portieren van de H3-variant zijn met hun hoogte van 2,03 meter toonaangevend in deze klasse. Samen met de achterdeuren die tot 180 graden open draaien (optioneel zelfs tot 270 graden), is het beladen van een Movano bijzonder gemakkelijk. Het indrukwekkende totale voertuiggewicht (GVW) varieert van 2,8 tot 4,0 ton, terwijl het laadvermogen maximaal 2,1 ton bedraagt. Met een drempelhoogte van 494 mm, een breedte van 1.422 mm tussen de wielkasten en 1.870 mm tussen de panelen, vormt de laadruimte van Opels grote bestelwagen de maatstaf voor zijn rivalen.

De standaard cabine heeft één rij van drie zitplaatsen, terwijl de tweede rij van de optionele versie met dubbele cabine plaats biedt aan nog eens maximaal vier passagiers. Om te voldoen aan speciale eisen is de nieuwe Movano ook verkrijgbaar als chassis cabine, chassis dubbele cabine en als floor cab met een enkele rij van drie zitplaatsen. Tevens is de Movano de ideale basis voor een breed scala aan conversies, zoals kippers, bakwagens en open laadbak.

Uitrusting en rijhulpsystemen

De nieuwe Opel Movano biedt een uitgebreide uitrusting en een omvangrijk aantal geavanceerde rijhulpsystemen. De portieren hebben drie grote opbergvakken, er is een smartphonehouder en een grote bekerhouder in het dashboard (gekoeld in combinatie met airconditioning). De bestuurdersstoel met lendesteun is zesvoudig instelbaar. Daarnaast is er een zitbank voor twee bijrijders. De rugleuning van de middelste zitplaats is neerklapbaar en voorzien van een te roteren tafeltje.

Afhankelijk van het uitrustingsniveau is de bedrijfswagen voorzien van Automatic Safety Brake, Lane Departure Warning, Hill Start Assist en Cruise Control met speed limiter, evenals een parkeerhulpsysteem. Blind Spot Warning en een Rear View Camera zijn optioneel. Zaken als automatische climate control, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels met inklapfunctie en een anti-diefstal voorziening staan op de optielijst.

‘OpelConnect’, de ‘myOpel’-app en het mobiliteitsmerk ‘Free2Move Services’ bieden speciale oplossingen voor lichte bedrijfswagens, waaronder e-LCV’s. De diensten zijn toegankelijk via apps. De functie ‘Charge My Car’ van de ‘Free2Move Services’-app geeft toegang tot oplaadpunten in heel Europa, inclusief betaalfunctie. Voor professioneel wagenparkbeheer kan de optionele telematica-oplossing ‘Opel Connect’ met ‘Free2Move Fleet Services’ de geografische locatie van het voertuig volgen, routes optimaliseren, onderhoud en brandstofverbruik opvolgen en tips geven om zuiniger te rijden.

Met de marktintroductie van de nieuwe Opel Movano is het bedrijfswagenaanbod van Opel compleet. Samen met de Opel Combo en Vivaro heeft Van Mill in alle klassen nu een zeer competitief aanbod. Bovendien zijn zowel de Movano als de Combo en Vivaro leverbaar met volledig elektrische aandrijving. Tegen 2024 biedt Opel een geëlektrificeerde versie van elke personenwagen en bedrijfswagen. Met ingang van 2028 zet Opel volledig in op batterij-elektrische voertuigen in Europa.

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Contact