Design van de nieuwe Opel Corsa-e

Opel biedt de volledig nieuwe, zesde generatie van de Corsa voor het eerst aan met volledig elektrische aandrijving. De nieuwe Corsa-e is een lichtvoetige, praktische en comfortabele vijfzitter. Met zijn lengte van 4,06 meter is de Corsa-e net zo compact als de vorige generatie Opel Corsa. Het dak heeft een coupéachtige lijn en is 48 mm lager dan dat van het vorige model, zonder dat dat ten koste gaat van de hoofdruimte. Daardoor oogt hij breder, sportiever én volwassener dan ooit.
De zitpositie is 28mm lager dan het vorige model. Door de plaatsing van de batterij profiteert de rijdynamiek de Corsa-e van het lagere zwaartepunt en reageert de Corsa-e sneller op de input van de bestuurder.

Het moderne interieur omvat onder meer een volledig gedigitaliseerde cockpit. Het 7-inch informatiedisplay achter het stuurwiel bevindt zich uitstekend in het zicht. Het geeft de belangrijkste gegevens die tijdens het rijden van belang zijn helder weer.

Aandrijving, batterij en laden

De actieradius van 330km (WLTP) is te danken aan de 50 kWh lithium-ion batterij. Deze bestaat uit 216 cellen die in 18 modules van 12 cellen zijn gearrangeerd. De compacte batterij bevindt zich onder de vloer. Door de slimme paatsing heeft de batterij geen invloed op de interieur ruimte en de uitzonderlijke bagageruimte. De Corsa-e heeft namelijk een bagagecapaciteit van 309 liter.
De elektromotor van de Corsa-e heeft een vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm dat direct beschikbaar is. De Corsa-e accelereert vanuit stilstand naar 50 km/u in slechts 2,8 seconden. Daarmee laat de Corsa-e heel wat sportauto’s zijn achterlichten zien. Van 0 naar 100 km/h doet de Corsa-e in 8,1 seconden. De topsnelheid is in het belang van de actieradius gelimiteerd tot 150 km/u.

Drie rijmodi
De bestuurder van de Corsa-e kan kiezen uit drie rijmodi:
1. Normal-modus: de batterij zorgt voor een actieradius van 330 km (WLTP).
2. Sport-modus: de rijdynamiek en reactiesneldheid van de auto wordt geoptimaliseerd, met een beperkt verlies van rijbereik.
3. Eco-modus: de Corsa-e wordt een langeafstandsloper. Alle systemen en de elektrische aandrijflijn van de Corsa-e zijn gericht op maximale efficiency, met zeer beperkte impact op het comfort.

Regeneratief remsysteem
Om de efficiency nog verder te verbeteren is de Corsa-e voorzien van een regeneratief remsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de energie die tijdens het remmen of het vertragen verloren zou gaan beschikbaar is voor hergebruik. De kinetische energie wordt omgezet in elektrische energie welke direct gebruikt of opgeslagen wordt in de batterij voor extra rijbereik. De bestuurder kan de mate van regeneratie en afremmen bepalen met de elektronisch gestuurde “single gear”-versnellingsbak. Door te schakelen van D naar B kan men zelfs afremmen door slechts gas te minderen of de voet van het gaspedaal te halen.

Laden
In Nederland wordt de Corsa-e altijd standaard geleverd met een 11 kWh-boordlader en een type 3 laadkabel. Daardoor kan de batterij met verschillende snelheden via een huishoudelijk stopcontact, wallbox of snellader worden opgeladen. Bij een snellader kan de batterij binnen 30 min. tot 80% worden opgeladen. De Corsa-e is even eenvoudig op te laden als te rijden.

IntelliLux LED Matrix

Opel levert de Corsa-e met technologie en assistentiesystemen die vooral in hogere segmenten te vinden zijn. Zo zijn de koplampen met adaptieve IntelliLux LED® matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. In de koplampen zitten in totaal zestien LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een geavanceerde high-res frontcamera van de nieuwste generatie registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de IntelliLux LED® matrix koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

De frontcamera herkent ook verkeers- en matrixborden en toont de geldende maximumsnelheid op het volledig digitale instrumentenpaneel. Andere assistentiesystemen in de nieuwe Corsa zijn er in de vorm van radarondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot Assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

 

Launch Edition

De Corsa-e wordt geïntroduceerd  met het Launch Edition uitrustingsniveau. De eerste Corsa-e rijders krijgen de sportieve uitstraling en de rijke uitrusting voor een zeer aantrekkelijke prijs. De standaarduitrusting bevat o.a. een contrasterende dakkleur en buitenspiegels, 17” lichtmetalenvelgen, ECO LED en koplampen en Multimedia Navi Pro met 10” kleuren touchscreen.

Belangrijkste eigenschappen:

  • 11kW boordlaader
  • Uitgebreide veiligheidsfunctionaliteiten
  • Electronic Climate Control
  • Keyless Entry & Start
  • ECO LED koplampen met LED dagrijverlichting
  • 17” Lichtmetalen velgen
  • Constraterende dak en buitenspiegels
  • Multimedia Navi Pro 10" kleuren touchscreen
  • Draadloze telefoonlader

Bekijk ons aanbod

Lees Meer

Geïnteresseerd?

Rijdt als een van de eerste in de nieuwe Opel Corsa-e

De nieuwe volledig elektrische Corsa-e komt eraan! Wilt u straks de primeur hebben en al in het eerste kwartaal van 2020 rijden in de nieuwe Corsa-e? Dat kan! Kom langs in onze showroom of neem contact met op met één van onze verkopers. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Van Mill is uw officiële Opel dealer met vestigingen in Dordrecht en Gorinchem.