De eerste plug-in hybride van Opel is een feit!

De nieuwe plug-in hybrides van Opel: met voorwiel- of vierwielaandrijving. Neem bijvoorbeelde de nieuwe Opel Grandland X Hybrid4 met 4 rijmodi, 4-wielaandrijving en 300pk combineert kracht met praktische bruikbaarheid en een extreem laag brandstofverbruik. 

Het toppunt van efficiëntie 

Door de combinatie van twee elektromotoren met een krachtige turbo-benzinemotor kunt u in de Grandland X Hybrid4 optimaal zuinig en milieubewust rijden. Wanneer u volledig elektrisch rijdt, heeft u een rijbereik van ca. 59 km, wat ruim voldoende is voor veel dagelijkse ritten. In deze modus is de CO2-uitstoot gereduceerd tot nul, omdat de verbrandingsmotor niet gebruikt wordt. En nog een groot voordeel: de kosten zijn uitzonderlijk laag, terwijl u aan dynamiek niets inlevert.

Autorijden alleen een manier om comfortabel van A naar B te komen? Dan kent u de Opel Grandland X nog niet! Deze auto is een en al avontuur. Een onweerstaanbaar uiterlijk, stoere belijning, elegante details en de nieuwste technologieën nodigen uit om het leven op uw manier te ontdekken. Met een auto die overal op voorbereid is.

Keuzevrijheid
Dankzij zijn hybride technologie biedt de GrandlandX Hybrid4 u alle vrijheid om te rijden zoals u dat wilt. Met de keuze uit vier rijmodi profiteert u van de dynamiek en de kracht van een crossover én de zuinigheid van een elektrische auto. U kunt eenvoudig schakelen tussen de volgende rijmodi:

  • Elektrisch
  • Hybride
  • Sport
  • 4-wielaandrijving


Optimaal gemak

Het opladen van de Grandland X Hybrid4 is eenvoudig. Net zoals een volledig elektrische auto kunt u hem opladen bij elk openbaar laadpunt, maar ook thuis aan een gewoon stopcontact of een speciale thuislader. Zo is het gemakkelijk om de elektromotor overal op te laden, zodat u zo zuinig mogelijk kunt rijden én uw CO2-uitstoot kunt beperken.

Bekijk ons aanbod

Lees Meer

Contact

Toppunt van dynamiek
De Grandland X Hybrid4 combineert de kracht en avontuurlijke eigenschappen van een crossover met de efficiëntie en het milieubewuste karakter van een elektrische auto. Het stijlvolle design komt nog beter tot zijn recht met opties als een zwart dak en 19-inch bi-colour lichtmetalen velgen. De soepele 8-traps automaat is voorzien van elektronische schakeltechnologie die garant staat voor dynamisch en zuinig rijden. Het speciale lederen stuurwiel met schakelpeddels vergroot het gevoel van sportiviteit nog meer. Tot slot biedt het 8-inch kleuren touchscreen met navigatiesysteem en speciale Hybrid4-schermen dat u alle benodigde informatie binnen handbereik heeft.


Belangrijke feiten op een rij:

  • 300 pk en AWD (All Wheel Drive)
  • Vier rijmodi: Electric, Hybrid, AWD en Sport
  • Lithium-ion batterij volledig opgeladen in 1 uur en 50 minuten
  • Optioneel verkrijgbaar met zwarte motorkap voor onderscheidend karakter


Aandrijflijn

De aandrijflijn van de Grandland X Hybrid4 bestaat uit meerdere componenten. Een 200 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor die speciaal is aangepast voor hybride technologie. Daarbij komen twee 109 pk sterke elektromotoren, een AWD-systeem en een 13,2 kWh lithium-ion batterij. De eerste elektromotor zorgt samen met de verbrandingsmotor voor de aandrijving van de voorwielen via een geëlektrificeerde 8-traps automaat. De tweede elektromotor en het differentieel zijn geïntegreerd in de elektrisch aangedreven achteras zodat op verzoek vierwielaandrijving ontstaat.

De verbrandingsmotor werkt bij middelhoge en hogere snelheden, terwijl bij lagere snelheden de elektromotoren in werking treden. Volgens de WLTP-testcyclus haalt de Opel Grandland X Hybrid4 een volledig elektrisch rijbereik van 50 kilometer.

Opladen
De oplaadtijd is afhankelijk van het type lader. Als aanvulling op de laadkabel, om het voertuig thuis via een normaal stopcontact op te laden, biedt Opel de kabels standaard bij de auto aan om snel te laden bij publieke laadpunten en via een wallbox thuis. Met een publieke AC-laadpaal is de batterij ongeveer in 1 uur en 50 minuten volledig opgeladen.

Om het opladen nog makkelijker te maken biedt de Grandland X Hybrid4 tal van diensten in samenwerking met Free2Move Services. Het aanbod bestaat onder meer uit een laadpas waarmee de bestuurder toegang heeft tot meer dan 85.000 laadpunten in Europa. Ook een reisplanner die de beste routes voorstelt op basis van actieradius behoort tot de mogelijkheden. Met de connected navigatie van het Navi 5.0 IntelliLink infotainmentsysteem vindt u eenvoudig de weg naar het door u gekozen laadstation, of natuurlijk de weg naar uw volgende bestemming.

One Pedal Driving
Om de efficiency van de Grandland X Hybrid4 nog verder te verbeteren beschikt de auto over een regeneratief remsysteem waarbij energie wordt teruggewonnen tijdens het vertragen. Dit regeneratieve remsysteem zet de overtollige kinetische energie om in elektriciteit voor de batterij. Voor maximale regeneratie kan de bestuurder schakelen naar ‘Regeneration on Demand’. Het zogeheten ‘sleepkoppel’ van de elektromotor is dan zo hoog dat in normaal verkeer het rempedaal niet gebruikt hoeft te worden om de auto tot stilstand te laten komen. U kunt dus accelereren en afremmen met het gaspedaal, oftewel One Pedal Driving.

Benieuwd naar onze extra scherp geprijsde Opel Grandland X Hybrid4 deals? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren medewerkers helpen u graag verder. Van Mill is uw officiële Opel dealer met vestigingen in Dordrecht en Gorinchem.

De prijs waarmee wij adverteren is inclusief de kosten rijklaar maken, inschrijving in het kentekenregister, kosten tenaamstelling en recycling bijdrage. Al onze nieuwe auto’s worden standaard geleverd met twee jaar fabrieksgarantie zoals voorgeschreven door Opel Nederland.