Opel distributieriem en distributieketting

De distributieriem of distributieketting van uw Opel snel, voordelig en vakkundig laten vervangen? Van Mill is een erkend Opel reparateur en gespecialiseerd in het vervangen van Opel distributieriemen/kettingen. Wij controleren uw distributieriem of distributieketting op slijtage en vervangen deze indien nodig. De distributieriem en distributieketting vervangen wij van alle Opel modellen waaronder de Opel Corsa, Opel Astra en Opel Adam.

Opel distributieriem of distributieketting vervangen 

Wanneer de distributieriem/ketting van uw Opel versleten is dan is het van belang dat u deze laat vervangen. Zowel de distributieriem als distributieketting zorgen er namelijk voor dat de motor van uw auto goed kan draaien. Het verschil tussen deze twee is het materiaal. Een distributieriem is een getande riem van sterk kunststof. Een distributieketting bestaat uit metalen schakels. Uw auto heeft of een distributieriem of een distributieketting.

Wanneer de distributieriem/ketting kapot gaat dan kunt u de auto niet meer starten. Het is belangrijk dat u deze dan ook tijdig laat vervangen. Daarnaast kan het uitstellen van de vervanging zorgen voor vervolgschade aan de motor. Dit is natuurlijk niet wenselijk.

Plan direct uw werkplaatsafspraak

Wanneer moet de distributieriem/ketting vervangen worden? 

In de regel moet de distributieriem/ketting bij 100.000 gereden kilometers vervangen worden. Echter kan dit ook eerder zijn. Wanneer deze vervangen moet worden, merkt u vrijwel direct. Let hierbij op de volgende signalen:

 • De motor maakt een tikkend geluid
  Wanneer de tanden van de distributieriem/ketting verzwakken dan glijdt hij als het ware over de tandwielen. Hierdoor ontstaat een tikkend/ratelend geluid.

 • De motor start niet
  Wanneer de distributieriem/ketting gebroken is, dan kan de motor niet ‘ontstoken’ worden. U hoort hierbij wel de startmotor, maar de motor slaat niet aan.

 • Motor pruttelt en levert minder vermogen
  Wanneer de distributieriem/ketting aan het verslijten is heeft dit invloed op de prestaties van de rest van de motor. Hierdoor gaat hij sputteren en levert minder vermogen. Dit merkt u bijvoorbeeld wanneer u wilt optrekken op de snelweg.

 • Stukjes metaal in de motorolie
  Wanneer de distributieriem/ketting uitrekt zullen er stukjes van afbreken. Deze komen in de motorolie terecht en kunt u zien tijdens het verversen van de motorolie.

 • Het waarschuwingslampje van de motor brandt
  Het motorstoringslampje geeft aan wanneer er iets mis gaat in de motor. Dit kan veroorzaakt worden door een slecht functionerende distributieriem/ketting.

Wanneer u een van bovenstaande signalen opmerkt, dan is het van belang dat u de distributieriem/ketting zo spoedig mogelijk laat controleren. Indien u door blijft rijden met een versleten distributieriem, kan dit namelijk vervolgschade veroorzaken.

Werkplaats afspraak maken

Contact

Opel distributieriem/ketting vervangen bij Van Mill

Ons team aan Opel specialisten staat voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u om de distributieriem/ketting van uw Opel te controleren of te vervangen bij één van onze vestigingen in Dordrecht of Gorinchem.

  Distributieriem/ketting vervangen voor alle Opel modellen

 Reparatie door een erkend Opel dealer

  1 jaar garantie op arbeid en onderdelen

  Gratis leenauto beschikbaar indien nodig

  Geen onverwachte kosten

  Gemakkelijk online een afspraak inplannen

Plan direct uw werkplaatsafspraak

 

 

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Geïnteresseerd?