Opel remmen

Opel remmen laten controleren of vervangen? Van Mill is een erkend Opel reparateur en gespecialiseerd in Opel remmen. De remmen van uw Opel zijn één van de belangrijkste onderdelen van uw auto. Het is dan ook erg belangrijk dat deze optimaal functioneren. Wij controleren uw remmen op slijtage en vervangen onderdelen wanneer nodig. Dit doen wij voor alle Opel modellen, zoals bijvoorbeeld de Opel Astra, Opel Corsa en Opel Adam. 

Remmen controleren van uw Opel

De remmen van uw Opel bestaan uit twee onderdelen; de remblokken en de remschijven. Wanneer u remt dan drukken de remblokken tegen de remschijven om tot stilstand te komen. Door de druk op zowel de remblokken als remschijven zijn ze beide onderhevig aan slijtage. Aangezien de remmen een belangrijk onderdeel zijn van uw auto worden deze bij iedere onderhoudsbeurt gecontroleerd. Maar mocht u eerder denken dat uw remmen versleten zijn, neem dan gerust contact met ons op om uw remmen na te laten kijken!

Plan direct uw werkplaatsafspraak


Remblokken controleren en vervangen

De remblokken zijn dus onderhevig aan slijtage. Daarom checken we tijdens een onderhoudsbeurt altijd de dikte van de remblokken. Wanneer de remblokken een minimum dikte hebben bereikt dan moeten ze vervangen worden. Daarnaast waarschuwen sommige auto’s ook wanneer de remblokken vervangen moeten worden.


Remschijven controleren en vervangen

Ook de remschijven kunnen versleten raken. Dit kan enerzijds komen omdat de remschijf versleten is, maar anderzijds ook doordat de remschijf krom is getrokken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer u met hete remmen door een plas water rijdt. Wanneer de remschijven krom getrokken of versleten zijn, dan is het zaak om ze zo snel mogelijk te vervangen om vervolgschade te voorkomen.

Werkplaats afspraak maken

Contact

Hoe herkent u slechte remmen? 

In de regel moeten remblokken tussen de 30.000 en 50.000 gereden kilometers vervangen worden. Echter zijn er ook situaties waarbij de slijtage eerder plaatsvindt, bijvoorbeeld wanneer de remschijven krom trekken. Wanneer de remmen toe zijn aan vervanging kunt u zelf herkennen. Let hierbij op de volgende signalen:

  • De remmen maken een afwijkend geluid; tijdens het remmen hoort u een schurend of schrapend geluid
  • Er gaat een waarschuwingslampje branden; wanneer het waarschuwingslampje van de remvloeistof gaat branden dan is dit vaak ook een waarschuwing dat uw remblokken versleten zijn.
  • Het remmen gaat lastiger; u merkt dat u het rempedaal verder in moet trappen om tot stilstand te komen. Daarnaast heeft u een langere remafstand.
  • Trillingen tijdens het remmen; wanneer u dit voelt dan is de remschrijf waarschijnlijk krom getrokken waardoor de remblokken tegen een kromme schijf schuren, wat zorgt voor trillingen.

Opel remmen van Van Mill 

Ons team van Opel specialisten staat voor u klaar. Wij maken graag een afspraak met u voor het vervangen van uw remblokken of remschijven bij één van onze vestigingen in Dordrecht of Gorinchem.

  Remmen vervangen voor alle Opel modellen

  Reparatie door een erkend Opel dealer

  1 jaar garantie op arbeid en onderdelen

  Gratis leenauto beschikbaar indien nodig

  Gemakkelijk online een afspraak inplannen

Plan direct uw werkplaatsafspraak

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Geïnteresseerd?