Flexibiliteit, zee van ruimte en voorzien van baanbrekende technologie

  • Multitalent: topveiligheid, comfort, gebruiksmogelijkheden en nu ook elektrisch
  • Opel Combo-e Life met vijf of zeven zitplaatsen en korte of lange versie
  • Best in class: uitgebreid aantal geavanceerde assistentiesystemen
  • Voor stad en buitenweg: emissievrij, stil en geschikt voor rijden op de snelweg
  • Hoog prestatieniveau: 100 kW (136 pk) elektromotor, 50 kWh lithium-ionbatterij

Tegelijk met de nieuwe elektrische Opel Combo-e bestelauto komt er ook een volledig elektrisch aangedreven personenversie. Deze Opel Combo-e Life heeft dezelfde specificaties en een even krachtige elektromotor van 100 kW (136 pk), maar dan in een slimme en veelzijdige carrosserie met vijf of zeven zitplaatsen en voldoende ruimte voor bagage en andere spullen. Het is de eerste volledig elektrische aangedreven Leisure Activity Vehicle (LAV) van de Duitse autoproducent. Afhankelijk van de omstandigheden is op een volle 50 kWh lithium-ion batterij een actieradius mogelijk van 280 kilometer (WLTP)1. Opladen kan in 30 minuten tot 80 procent van de batterijcapaciteit bij een openbaar snellaadstation.

De Opel Combo-e Life is ideaal voor gezinnen die regelmatig met kinderen activiteiten ondernemen en die ook graag kiezen voor ‘groene’ mobiliteit. Dit nieuwe elektrische model van het merk met de Blitz kan zelfs tot wel 750 kg2 trekken; het hoogste aanhangwagengewicht in dit segment. Bovendien is Trailer Stability Control mogelijk.

“De Combo-e Life is het multitalent in ons geëlektrificeerde portfolio”, zegt Michael Lohscheller, de CEO van Opel. “Deze nieuwe batterij-elektrische variant van onze succesvolle LAV biedt klanten die zit- en bagageruimte zoeken, nu ook de mogelijkheid van emissievrij rijden en een vrijwel stille aandrijving.”

Elektrisch rijden: schone mobiliteit in en buiten de stad

Met zijn vermogen van 100 kW (136 pk) en 260 Nm aan koppel is de Combo-e Life krachtig genoeg om eropuit te trekken. De LAV accelereert van 0 tot 100 km/u in slechts 11,2 seconden3. De topsnelheid is begrensd op 130 km/u, zodat hij ook geschikt is voor snelweggebruik. Een geavanceerd regeneratief remsysteem met twee door de gebruiker te selecteren instellingen verhoogt de efficiëntie nog meer.

De batterij, die bestaat uit 216 cellen en 18 modules, is onder de vloer geplaatst, tussen de voor- en achteras. Daardoor neemt deze geen interieurruimte in. Ook zorgt de batterij op deze plek voor een lager zwaartepunt, waardoor de stabiliteit in bochten verbetert, voor extra rijplezier.

De Combo-e is voorbereid op diverse soorten energie-infrastructuren en laadmogelijkheden. Van een wallbox tot snelladen en indien nodig zelfs met een laadkabel aan een huishoudelijk stopcontact. Bij gebruik van een openbaar 100 kW DC-snellaadstation duurt het opladen tot 80 procent van de capaciteit van de 50 kWh-batterij slechts zo’n 30 minuten. De Combo-e is in Nederland standaard uitgerust met een krachtige driefase 11 kW on-boardlader.

Best in class: uitgebreid aantal geavanceerde assistentiesystemen

Net als de versies met verbrandingsmotor, die zijn bekroond met de titel “Best Buy Car Europe 2019” door AUTOBEST, biedt ook de Combo-e Life veel veiligheid, comfort en gebruiksgemak. Er is een uitgebreid arsenaal aan toonaangevende technologieën en assistentiesystemen, waaronder Hill Descent Control, Lane Keep Assist en een vermoeidheidsassistent. Verder zijn er nog verkeersbordherkenning, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en een automatische noodrem-assistent.

Bijzonder behulpzaam bij het parkeren is de panoramische achteruitrijcamera met een beeldhoek van 180 graden. Voor wie extra tractie zoekt in modder, op zand of in de sneeuw is een upgrade mogelijk met het IntelliGrip elektronische tractiecontrolesysteem.

Opel levert de Combo-e Life in twee lengtematen, 4,40 meter en 4,75 meter, en met vijf of zeven zitplaatsen. Daarmee is dit model ook aantrekkelijk voor taxibedrijven. De korte vijfzitter biedt 597 liter bagageruimte, de lange versie 850 liter. Door het neerklappen van de stoelen achterin is de ruimte uit te breiden naar 2.126 liter en in de lange versie zelfs tot 2.693 liter. Met de optionele, neerklapbare passagiersstoel voorin is er voldoende laadlengte voor het meenemen van bijvoorbeeld een surfplank.

Bij beide lengteversies is te kiezen voor een achterbank die in twee delen (60/40) is neer te klappen. Elke zitplek is standaard voorzien van Isofix-bevestigingspunten voor kinderzitjes. Verder is er uitgebreide infotainment in de vorm van Mutlimedia Radio en Multimedia Navi Pro met een grote 8,0-inch touchscreen en topconnectiviteit. Beide systemen zijn voorzien van smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.

E-services: gemakkelijk opladen van de Combo-e Life in heel Europa

Om het gebruik van de Combo-e zo praktisch mogelijk te maken, bieden OpelConnect, de myOpel-app en Free2Move Services speciale oplossingen voor elektrische voertuigen. De diensten zijn beschikbaar via apps.

De functie Charge My Car van de Free2Move-app biedt toegang tot meer dan 220.000 laadpunten in heel Europa, inclusief betaling. De Free2Move-app maakt een voorselectie op basis van de afstand tot het laadpunt, de laadsnelheid en de huidige laadtarieven van de beschikbare openbare laadstations

Het aanbod van OpelConnect varieert van eCall en pechhulpoproepen tot talrijke andere diensten, zoals voertuigstatus en informatie. LIVE Navigation4 biedt actuele online verkeersinformatie.

De showroomintroductie van de nieuwe Combo-e Life vindt dit najaar plaats. Dan vergezelt hij als nieuwste lid in de elektrische familie de Corsa-e, Mokka-e, Grandland X plug-in hybrid en Zafira-e Life. Inclusief de nieuwe generatie Astra en de lichte bedrijfswagens Vivaro‑e, Combo-e en Movano-e groeit het aantal elektrisch aangedreven modellen van Opel naar negen. Opel biedt vanaf eind 2024 van iedere personenauto en bedrijfswagen een geëlektrificeerde variant aan.

[1] Rijbereik vastgesteld volgens de WLTP-testmethodiek (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). Het rijbereik in de praktijk kan afwijken afhankelijk van de weg- en weersomstandigheden en van de rijstijl, de route, de buitentemperatuur en het gebruik van verwarming en airconditioning.

[2] Geremd, maximaal 12 procent stijging.

[3] Voorlopige cijfers.

[4] LIVE Navigation de eerste 36 maanden na activatie kosteloos, daarna worden abonnementskosten in rekening gebracht.

Wilt u meer informatie over de Opel Combo-e Life? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Geïnteresseerd?