Opel onderhoud

Onderhoud aan uw Opel? Wanneer u met uw auto de weg op gaat dan wilt u kunnen vertrouwen op uw auto. U wilt natuurlijk niet met pech komen te staan, maar nog belangrijker is dat u op veilige wijze van A naar B komt. Regelmatig onderhoud aan uw auto is hiervoor van groot belang. Bovendien kunt u door regelmatig onderhoud aan uw auto ook besparen op grote kosten. Van Mill is een erkend Opel reparateur. Wij bieden onderhoud in de vorm van een klein beurt, grote beurt en een onderhoudsabonnement. Dit bieden wij aan alle Opel auto’s zoals een Opel Astra, Opel Corsa en Opel Adam.

Aftersales foto's olie bijvullen

Opel kleine beurt 

Een kleine beurt kan beschouwd worden als een controleafspraak bij de tandarts. De belangrijkste onderdelen worden gecheckt op slijtage en indien nodig vervangen. Verder vervangen we de belangrijkste vloeistoffen. Ook checken we meteen de conditie van de remmen, schokdempers en de accu. Hoe vaak een kleine beurt nodig is hangt af van de hoeveelheid ritten die u maakt en hoe ver u rijdt.

Plan direct uw kleine onderhoudsbeurt


Opel grote beurt 

Een grote beurt gaat verder dan een snelle check van de belangrijkste onderdelen. Na een grote beurt weet u zeker dat uw auto in goede conditie is, zodat u met een gerust hart de weg op kan. Sommige onderdelen slijten namelijk minder snel dan anderen, maar kunnen flinke problemen opleveren wanneer ze kapot gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de airbags en handrem. De grote onderhoudsbeurt aan uw Opel kan gecombineerd worden met een APK check.

Plan direct uw grote onderhoudsbeurt

Werkplaats afspraak maken

Contact

Verschil tussen een kleine en grote onderhoudsbeurt 

Een kleine en grote onderhoudsbeurt verschillen dus van elkaar. Waar een kleine beurt een snelle check van de belangrijkste onderdelen is, zorgt de grote beurt ervoor dat u precies weet wat de conditie van uw auto is. Hieronder hebben wij voor u op een rijtje gezet welke onderdelen wel en niet in een kleine en grote beurt vallen. De zwarte onderdelen vallen zowel in een kleine als grote beurt. De grijze onderdelen vallen enkel in de grote onderhoudsbeurt.

Kleine onderhoudsbeurt | Grote onderhoudsbeurt

 

In de auto

Om de auto

Onder de motorkap

Instrumentenpaneel verlichting

Claxon

Veiligheidsgordels

airbag

Pedaalrubbers

Kachelventilator verwarming/airco

Vrije slag koppelingspedaal

Stoelbevestiging

Speling stuurinrichting (stuurwiel)

Service interval melder

 

Verlichting voor en achter

Ruitensproeiers

Ruitenwissers

Deurscharnieren

Ruiten

Buitenspiegels

Corroserie

 

 

 

 

Controlelamp niveau remvloeistof

Vriespunt koelvloeistof

Stuurbekrachtigings olie niveau

V-riemen/ multiriemen

Brandstofslangen

Motor

Accu

Waterpomp

Bougiekabels

Motorsteunen

Remvloeistof

 

 

 

Auto half omhoog

Bandenspanning

Reserveband

Bandprofiel

Remmen

Remslangen, leidingen

Uitlaatsysteem

Aandrijfas hoezen

Fuseekogels

Fuseekogelhoezen

Stuurkogels

Stuurhuis hoezen

Stuurhuis

Schokdempers

Veren

Handrem

Onder de auto

Ophangpunten uitlaatsystemen

Uitlaatsysteem

Olielekkage versnellingsbak

Schakelmechanisme

Stabilisatorstang

Draagarmrubbers

Cardanolie

Brandstoftank

Brandstofslangen

Wagenbodem

 

 

 

 

 

Onderhoudsgegevens

Oliefilter

Motorolie

Luchtfilter

Interieurfilter

Bougies

Brandstoffilter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opel onderhoudsabonnement

Een andere mogelijkheid is “het Lekker Duidelijk Onderhoudsabonnement” van Opel. Zoals de naam al zegt is het grote voordeel van dit abonnement dat het lekker duidelijk is. U betaalt een vast bedrag per maand voor het onderhoudsabonnement en bepaalt zelf welk type onderhoudsabonnement u nodig heeft.


Abonnement 1: basispakket verlengde garantie

Met dit abonnement verlengt u de fabrieksgarantie met 1 tot 3 jaar. Bij dit abonnement is het een optie om een aanvullende bandenmodule te nemen, waarmee zomer- en winterbanden inbegrepen zijn.

Abonnement 2: verlengde garantie + onderhoud

Abonnement 1 kunt u uitbreiden met onderhoud. Hier vallen alle onderhoudsbeurten onder die in het onderhoudsboekje staan. Tijdens de onderhoudsbeurten worden de volgende onderdelen van uw Opel gecontroleerd; vloeistoffen, remmen, rubbers, lak en software updates. Verder valt pechhulp in Nederland in dit abonnement. Ook bij dit abonnement kunt u optioneel kiezen voor een bandenmodule.

Abonnement 3: verlengde garantie + onderhoud + slijtage

Bij dit abonnement wordt abonnement 2 uitgebreid met de module slijtage. Onder deze module valt het vervangen van versleten onderdelen zoals remblokken, ruitenwissers en remschijven. Ook hierbij kan gekozen worden voor een bandenmodule.

Looptijd abonnement

De looptijd en het aantal kilometers per jaar van het abonnement kan naar eigen wensen worden ingericht. U kunt kiezen uit 3,4 of 5 jaar en 10.000, 15.000, 20.000, 30.000 of 40.000 kilometers per jaar.

Neem contact met ons op

Opel onderhoudsabonnement – Van Mill

 

Opel onderhoud prijslijst 

De kosten voor het onderhoud aan uw Opel hangen af van het type onderhoud dat u uit laat voeren. Wij laten u in ieder geval altijd vooraf weten wat het onderhoud kost, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Bekijk de kosten van de verschillende type onderhoud in onderstaande prijslijst:

Onderhoudsabonnement 1 - vanaf € 5 p.m.

Onderhoudsabonnement 2 - vanaf € 20 p.m.

Onderhoudsabonnement 3 - vanaf € 30 p.m.

Hoeveel het onderhoudsabonnement u precies kost is afhankelijk van het type Opel dat u rijdt, de looptijd van het abonnement en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt.  

Opel onderhoud van Van Mill 

Ons team aan Opel specialisten staat voor u klaar. Wij maken graag met u een afspraak voor het onderhoud aan uw Opel bij één van onze vestigingen in Dordrecht, Gorinchem, Sliedrecht en Alblasserdam. 

  • Vooraf inzicht in de kosten van het onderhoud
  • Onderhoud door een erkend Opel reparateur
  • 1 jaar garantie op arbeid en onderdelen
  • Eenvoudig online een afspraak inplannen

Plan direct uw onderhoudsafspraak

 

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Geïnteresseerd?