Gloednieuwe elektrische SUV van Opel krijgt de naam Frontera

  • Duurzame mobiliteit: nieuwe SUV breidt batterij-elektrisch gamma van Opel uit
  • Terug naar de toekomst: Opel presenteert later dit jaar een nieuw model genaamd Frontera

Opel heeft aangekondigd dat het Frontera-typeplaatje in 2024 terugkeert. De naam zal zijn comeback maken op een geheel nieuw SUV-model. De nieuwe Frontera, die later dit jaar wordt gepresenteerd, wordt een leuke auto met slimme, functionele kenmerken. Hij zal ook een nieuwe, robuuste interpretatie van Opels gedurfde en pure designfilosofie tonen en de eerste productieauto van het Duitse merk zijn die het nieuwe Opel 'Blitz'-embleem draagt. De nieuwe Frontera zal vanaf het begin beschikbaar zijn als batterij-elektrisch voertuig.

Florian Huettl, CEO van Opel: "De naam 'Frontera' is bij uitstek geschikt voor ons nieuwe, spannende SUV-model. Het zal een zelfverzekerd karakter hebben en in de kern van de markt worden gepositioneerd."

De nieuwe Opel Frontera zal een hoge mate van ruimte en veelzijdigheid bieden en zo zowel klanten met een actieve levensstijl als gezinnen aanspreken. De nieuwkomer zal ook de lange traditie van Opel voortzetten om innovatieve mobiliteit bereikbaar te maken voor een brede groep klanten door deze tegen een aantrekkelijke prijs aan te bieden.

De komst van de batterij-elektrische variant van de nieuwe Frontera, samen met de lancering van de volledig elektrische versie van de volgende generatie Grandland – die ook voor dit jaar gepland staat – markeert een belangrijke mijlpaal in de transitie van het merk uit Rüsselsheim naar een volledig elektrisch merk. Opel zal dan binnen elke modellijn minstens één batterij-elektrische variant aanbieden.

Het brede scala aan volledig elektrische personenauto’s van Opel omvat op dit moment al een groot aantal modellen, van de Rocks Electric, de Corsa Electric, de Mokka Electric, de Astra Electric en de Astra Sports Tourer Electric, tot en met de nieuwe Combo Electric en de Zafira Electric. Bovendien zijn er ook al batterij-elektrische versies van het volledige bedrijfswagenportfolio beschikbaar – waaronder de nieuwe Combo Electric, de nieuwe Vivaro Electric  en de nieuwe Movano Electric.

Opel zal de komende weken de eerste beelden van de nieuwe Frontera onthullen, samen met meer gedetailleerde informatie over de nieuwkomer.

Blijf op de hoogte