De afgelopen tijd zijn de brandstofprijzen enorm gestegen. Het is voor uw portemonnee daarom meer dan ooit van groot belang om zo zuinig mogelijk te rijden. Bij Van Mill geven we u graag 7 tips waardoor u zo min mogelijk brandstof verbruikt.  

1. Minder remmen

Nadert u een verkeerslicht, kruispunt of rotonde? Probeer de auto dan zo veel mogelijk uit te laten rollen in plaats van op de rem te trappen. Wanneer de auto uit zichzelf afremt gebruikt je motor namelijk geen brandstof.

2. Zorg dat er geen onnodige spullen in de auto liggen

Een zwaar belaste auto zorgt ervoor dat er meer brandstof gebruikt wordt. Probeer de auto daarom altijd zo opgeruimd en leeg mogelijk te houden.

 

3. Controleer de bandenspanning en banden regelmatig

Bij Van Mill adviseren we u om minimaal maandelijks uw bandenspanning te controleren. Is uw bandenspanning niet juist? Dan verbruikt u meer brandstof.

Een tip wanneer u uw bandenspanning meet: doe dit niet na een lange afstand of nadat u de snelweg af komt, want dan zijn de banden warm en geeft het een onjuist resultaat.

Daarnaast is het belangrijk om met de juiste banden op weg te gaan en uw banden op tijd te laten wisselen. Wanneer de temperatuur boven de 7 graden komt is het advies om uw zomerbanden te laten plaatsen.

 

Banden oppompen Mokka

4. Probeer één snelheid te rijden

Heeft u de mogelijkheid om te rijden op cruise control? Dan is dat de beste manier om op één constante snelheid te rijden. Wanneer u één snelheid rijdt hoeft u minder vaak te remmen en gas te geven en dit zorgt ervoor dat u minder brandstof verbruikt.

5. Rijdt volgens het juiste toerental

Op tijd schakelen is één van de simpelste manieren om zo zuinig mogelijk te rijden. Er wordt geadviseerd om bij een benzinemotor te schakelen als de auto onder de 2.000 of boven de 2.500 toeren zit. Bij een diesel geldt dat voor onder de 1.500 of boven de 2.000 toeren.

 

Airco aanzetten

6. De airco alleen aanzetten wanneer het nodig is

Een airco verhoogt het verbruik van brandstof enorm. Gebruik de airco daarom alleen als het echt nodig is. Eerst het raam openzetten en daarna de airco zacht aan is beter voor uw brandstofverbruik.

7. Probeer spits te vermijden

Filerijden kost over het algemeen veel brandstof doordat de auto telkens brandstof moet verbruiken om op te starten en te remmen. Probeer een andere route te kiezen of buiten de spits te rijden.

Elektrisch rijden is met de huidige brandstofprijzen een goed alternatief. Daarnaast ontvangt u bij de aanschaf van een nieuwe elektrische auto maar liefst € 3.350,- subsidie. Uiteraard zo lang er nog subsidie beschikbaar is. 

Elektrisch rijden met Opel