open combo-e

Compacte bedrijfswagen ideaal voor in de stad én daarbuiten

  • Geen concessies: elektrische aandrijving plus volledige functionaliteit, topcomfort en hoge mate van veiligheid
  • De maatstaf voor compacte bedrijfswagens: tot 4,4 m3 laadruimte, 800 kg laadvermogen en assistentiesystemen op personenautoniveau
  • Aangepast op de stadsjungle: emissie- en geruisloze toegang tot binnensteden
  • Hoog vermogen en trekkracht: 100 kW (136 pk) elektromotor, 50 kWh lithium-ion-batterij, trekgewicht van 750 kg en stabiliteitscontrole voor aanhangers
  • Volledig elektrisch: portfolio lichte Opel bedrijfswagens eind 2021 compleet

De nieuwe Opel Combo-e biedt het MKB en andere professionals een emissievrij voertuig met een stedelijk karakter. De Combo-e heeft bovendien een toonaangevend laadvolume en -vermogen (respectievelijk tot 4,4 m3 en 800 kg. Afhankelijk van het rijprofiel en de omstandigheden biedt de Combo-e met zijn 50 kWh batterijpakket een actieradius van tot 275 km (WLTP). Bij een openbaar snellaadstation is die batterij in slechts 30 minuten voor 80% bij te laden.

Net als de benzine- en dieselversies, uitgeroepen tot International Van of the Year 2019 én Bestelauto van het Jaar 2021 in Nederland, sluit ook de emissievrije compacte bedrijfswagen geen compromis op het gebied van functionaliteit, comfort of veiligheid. Het uitgebreide aanbod van toonaangevende technologieën en assistentiesystemen varieert van waarschuwingen voor vermoeidheid en verkeersbordherkenning tot en met Forward Collision Alert met voetgangersbescherming en een automatisch noodstopsysteem. Vooral belangrijk voor de veiligheid van andere weggebruikers is Surround Rear Vision, dat bij rechts afslaan aanrijdingen met fietsers en voetgangers helpt voorkomen. Twee camera’s tonen het beeld van zowel naast als achter de auto.

De Combo-e is daarom de ideale keuze voor bijvoorbeeld MKB-bedrijven en zelfstandig ondernemers die kiezen voor ‘groene mobiliteit’. Zeker in grootstedelijke gebieden met milieuzones.

“De volledig elektrische Opel Combo-e is uitermate geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden, terwijl hij ook het hoogste laadvermogen en trekgewicht in zijn klasse biedt”, zegt Opel CEO Michael Lohscheller. “De Combo-e zet de uitbreiding van onze emissievrije lichte bedrijfswagens voort, die vorig jaar begon met de Vivaro-e. Met de introductie van de Movano-e eind 2021 zal ons gehele portfolio lichte bedrijfswagens geëlektrificeerd zijn.”

De volledig elektrische Opel Combo-e is leverbaar in twee lengtes. De 4,40 meter lange Combo-e heeft een wielbasis van 2.785 mm en kan objecten van tot 3.090 mm lang vervoeren. Verder biedt hij een laadvermogen van tot 800 kg en een laadvolume van 3,3 tot 3,8 m3. Hij heeft zelfs een maximaal trekgewicht van 750 kg – toonaangevend in zijn segment.

De 4,75 meter lange XL-variant heeft een wielbasis van 2.975 mm en een laadvolume van tot 4,4 m3. Dankzij zes bevestigingsringen op de vloer (met optioneel nog vier extra, middelhoog geplaatste ringen) blijft alles op zijn plek.

Doorslaggevend in de keuze voor de Combo-e is wellicht de grote ruimte tussen beide achterste wielkasten, die breed genoeg is om plaats te bieden aan een Europallet. Bij de XL-variant kunnen zelfs twee Europallets achter elkaar worden gezet. Dankzij het optionele dakluik kunnen extreem lange objecten ook (gedeeltelijk) rechtop worden vervoerd.

opel combo-e

Elektrische aandrijving: perfect voor zowel stad als buitenweg

Dankzij het vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm is de elektrische Opel Combo-e niet alleen perfect voor in de stad, maar ook voor daarbuiten. Afhankelijk van de uitvoering accelereert de Combo-e vanuit stilstand in slechts 11,2 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h. Een geavanceerd regeneratief remsysteem met twee door de gebruiker te selecteren instellingen zorgt voor nog meer efficiëntie.

De batterij, die bestaat uit 216 cellen en 18 modules, is onder de vloer geplaatst tussen de voor- en achteras. Daardoor neemt deze geen laad- of interieurruimte in. Ook zorgt de batterij op deze plek voor een lager zwaartepunt, waardoor de stabiliteit in bochten of bij zijwind verbetert. Zelfs bij zware belading. Dit draagt bij aan meer rijplezier.

Overal op voorbereid: verschillende opties en diensten maken opladen eenvoudig

De Combo-e is voorbereid op verschillende soorten energie-infrastructuren en laadmogelijkheden. Van een wallbox tot en met snelladen of indien nodig zelfs met een laadkabel aan een huishoudelijk stopcontact. Bij gebruik van een openbaar 100 kW DC-snellaadstation duurt het tot 80% opladen van de 50 kWh-batterij slechts zo’n 30 minuten. Afhankelijk van het land en de infrastructuur is de Combo-e standaard uitgerust met een krachtige driefase 11 kW on-boardlader of een eenfase 7,4 kW on-boardlader.

Om het gebruik van de Combo-e zo praktisch mogelijk te maken, bieden OpelConnect, de myOpel app en Free2Move Services – het mobiliteitsmerk van Groupe PSA – speciale oplossingen voor elektrische voertuigen. De diensten zijn beschikbaar via apps.

De functie Charge My Car van de Free2Move app biedt toegang tot meer dan 220.000 laadpunten door heel Europa, inclusief betaling. De Free2Move app maakt een voorselectie op basis van de afstand naar het laadpunt, de laadsnelheid en de huidige laadtarieven van de beschikbare openbare laadstations.

Het aanbod van OpelConnect varieert van eCall en pechhulpoproepen tot talrijke andere diensten, zoals voertuigstatus en informatie. LIVE Navigation biedt actuele online verkeersinformatie.

Veiligheid, comfort en gemak: assistentiesystemen op personenautoniveau

De Combo met verbrandingsmotor had al bestuurdersassistentiesystemen op personenautoniveau en de nieuwe elektrische versie van de compacte bedrijfswagen versterkt deze voorsprong nog meer. Uniek in het marktsegment is de op sensoren gebaseerde beladingsindicatie, waarmee de bestuurder met één druk op de knop kan controleren of de auto niet overbeladen is. Tot twintig andere technologieën maken het rijden, manoeuvreren en vervoeren met de Combo-e niet alleen gemakkelijker en comfortabeler, maar ook veiliger.

Om vervelende en kostbare schades door manoeuvreren op lage snelheid te voorkomen is de nieuwe Combo-e optioneel uitgerust met de op sensoren gebaseerde Flank Guard.

De lijst met bestuurdersassistentiesystemen voor de Combo-e komt overeen met die van de Combo Life personenuitvoering en omvat onder meer Hill Descent Control, Lane Keep Assist en Trailer Stability Control.

De infotainmentsystemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro van de Combo-e zijn te bedienen via een groot 8.0-inch touchscreen. Beide systemen zijn voorzien van smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto.

Najaar 2021 in onze showroom

De nieuwe Combo-e arriveert in het najaar van 2021 bij van Mill en is dan naast de Vivaro-e het nieuwste lid van Opels elektrische lichte bedrijfswagenfamilie. Het volgende nieuwe model, de nieuwe Movano-e, volgt eveneens in 2021. Dat betekent dat aan het einde van dit jaar het gehele aanbod lichte bedrijfswagens is geëlektrificeerd. Vanaf 2024 biedt Opel ook van iedere personenauto een geëlektrificeerde versie. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Wilt u meer informatie over onze geëlektrificeerde modellen? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Geïnteresseerd?