Gratis navigatie updates

Voor alle nieuwe Opel modellen vanaf 2017

Wanneer uw Opel is voorzien van een ingebouwd navigatiesysteem heeft u 5 jaar lang recht op gratis kaartupdates. Op deze pagina kunt u gratis een navigatie update aanvragen en door middel van een USB stick installeren in uw auto. U kunt natuurlijk ook gratis een navigatie update laten uitvoeren in onze werkplaats, bijvoorbeeld in combinatie met een onderhoudsbeurt. Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden, of geef dit aan wanneer u een werkplaatsafspraak maakt.

Plan direct uw werkplaatsafspraak

Firmware update Navi 5.0 Intellilink & Multimedia Navi (Pro)

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwste kaartversies moet uw infotainmentsysteem voorzien zijn van een nieuwe firmware (systeemsoftware). Wanneer de melding ‘Versie niet compatible met hardware’ verschijnt als u de USB-stick met de nieuwe kaartupdate in de USB aansluiting van de auto aansluit, moet eerst een firmware update worden uitgevoerd. Deze kunt u ook zelf uitvoeren. Hieronder leest u hoe. 

Wat is een firmware update?
Met een firmware update werkt u het besturingssysteem van uw infotainmentsysteem bij. Door de nieuwste firmware te installeren, werkt het systeem optimaal en is uw systeem geschikt voor de nieuwste kaartupdates. Om gebruik te maken van de nieuwste kaartupdates moet u, indien nodig, eerst de firmware updaten.

Is mijn systeem geschikt?
De onderstaande systemen zijn geschikt voor firmware updates.

Navi 5.0 IntelliLink

  • Opel Crossland X
  • Opel Grandland X

Multimedia Navi

  • Opel Corsa F
  • Opel Combo E
  • Opel Vivaro C

Multimedia Navi Pro (10 inch scherm)

  • Opel Corsa F

Firmware update en handleiding

Firmware update aanvragen
U kunt via de onderstaand formulier een firmware update voor uw Opel aanvragen. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen zullen wij de gegevens van uw auto controleren om te kijken of uw auto en infotainmentsysteem geschikt is voor een firmware update. Vervolgens sturen wij u zo spoedig mogelijk een email met daarin een downloadlink voor de juiste firmware versie.

Handleiding downloaden firmware
Hieronder kunt u een handleiding downloaden waarin wij u stap voor stap uitleggen hoe het installatie proces van de firmware update in zijn werk gaat. Deze handleiding is in meerdere blokken ingedeeld (blok 1 t/m 4) met handelingen die u op de computer, op uw smartphone (indien uw auto niet is voorzien van Opel Connect) en in de auto moet uitvoeren.

Wat heeft u nodig?

  • Een computer met een stabiele internetverbinding
  • USB-stick met minimaal 16 GB geheugen
  • Een smartphone met internetverbinding (Indien uw auto niet is voorzien van Opel Connect)

Download handleiding


Navigatie -en firmware update aanvragen

Via het onderstaande formulier kunt een kaartupdate en/of een firmware update aanvragen voor uw Opel. Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen, controleren wij of uw auto geschikt is en in aanmerking komt voor een update. Wij doen ons best om op werkdagen binnen 48 uur een email met daarin de juiste software naar u toe te sturen.

Contact