Opel astra sports tourer electric

De nieuwe Opel Astra Electric

bestseller gaat volledig elektrisch

Opel opent een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de Astra. Het merk uit Rüsselsheim presenteert de nieuwe Opel Astra Electric: de eerste 100% elektrisch aangedreven Astra voor serieproductie sinds de start van zijn succesverhaal ruim dertig jaar geleden. De kersverse winnaar van het ‘Gouden Stuurwiel 2022’ komt niet alleen als elektrische vijfdeurs op de markt, maar ook als Astra Sports Tourer Electric – de eerste elektrische stationwagen van een Duitse autofabrikant.

De nieuwe Opel Astra Electric is vanaf het voorjaar van 2023 te bestellen. Daarmee wordt de Astra beschikbaar met meer aandrijfvarianten dan elke andere Opel. Momenteel is de Astra al leverbaar met keuze uit efficiënte benzine- en dieselmotoren en een plug-in hybride. De lancering van de batterij-elektrische versie maakt het gevarieerde aanbod compleet.

Opel astra sports tourer electric

Verantwoord rijplezier: innemend, praktische bruikbaarheid en lokaal emissievrij

De nieuwe Opel Astra Electric zal de klant in vervoering brengen. Zoals elke Astra maken ze indruk met hun gedurfde en pure design, maar ook met hun verantwoorde, lokaal emissievrije prestaties. De elektromotor levert een vermogen van 115 kW (156 pk) en een maximumkoppel van 270 Nm – beide onmiddellijk beschikbaar vanaf de eerste aanraking van het stroompedaal – wat resulteert in een vlotte en overtuigende acceleratie. Tevens is de topsnelheid begrensd op 170 km/u, waarmee de Astra Electric harder kan dan veel andere elektrische modellen. Bestuurders hebben keuze uit de rijmodi Eco, Normal en Sport om het rijkarakter af te stemmen op hun persoonlijke voorkeuren.

De energie wordt opgeslagen in een lithium-ion batterij met een capaciteit van 54 kWh. De geavanceerde batterij maakt gebruik van 102 cellen die zijn ondergebracht in 17 modules en bezorgt de Astra Electric een actieradius tot 416 kilometer (WLTP*). De ingenieurs besteedden veel aandacht aan de efficiënte constructie van de batterij om ondanks het compacte formaat toch een voorbeeldige actieradius te garanderen.

Het gemiddelde energieverbruik van de Astra Electric bedraagt slechts 12,7 kWh/100 km (14,9 kWh volgens WLTP), waarmee het een efficiënte auto is en hij ook prima inzetbaar is voor langere afstanden. En als je langs de snelweg moet opladen, dan kun je je weg snel weer vervolgen. De Astra Electric is geschikt voor snelladen (DC) met een vermogen tot 100 kW, waarmee de batterij binnen een tijd van circa 30 minuten tot 80% is op te laden. Ook bij een AC-laadpunt is de batterij snel op te laden dankzij de standaard aanwezige 3-fasen 11 kW-boordlader.

Het batterijpakket van de Astra Electric is gemonteerd in de bodem van de auto, waardoor er geen zit- en bagageruimte verloren gaat. De lage positie van de batterij zorgt ook voor een laag zwaartepunt, resulterend in een extra stabiele en veilige wegligging.

Opel astra sports tourer electric

Astra Electric met meeslepende elektrische beleving

De nieuwe Opel Astra Electric staat ook binnenin garant voor een meeslepende rijervaring. Ten eerste dankzij de ergonomische sportstoelen – optioneel verkrijgbaar met Alcantara® bekleding – die de bestuurder en bijrijder het voor Opel kenmerkende, uitzonderlijke niveau van zitcomfort bieden. De AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) -gecertificeerde stoelen bieden uitstekende zijdelingse steun en een breed scala aan handmatige en elektrische verstelmogelijkheden. Hiermee kan iedere bestuurder de best mogelijke zitpositie aannemen voor een intense rijbeleving en uniek stuurgevoel.

Ook de volledig digitale Pure Panel-cockpit met twee 10-inch breedbeeldschermen draagt bij aan de algehele beleving in de Opel Astra Electric. De nieuwste generatie van de intuïtieve human-machine interface geeft alle belangrijke functies weer, zoals de laadstatus van de batterij en de actieradius, terwijl de klimaatregeling eenvoudig is te bedienen met fysieke knoppen. Tevens zorgen de grote E-HUD head-up display en bediening van functies met natuurlijke stemherkenning ervoor dat de bestuurder zijn ogen zo veel mogelijk op de weg kan richten.

De talrijke assistentiesystemen in de Opel Astra Electric variëren van een botswaarschuwing met automatische remingreep tot een actieve rijstrookassistent, vermoeidheidsdetectie, waarschuwing voor kruisend verkeer achterlangs en semi-automatisch wisselen van rijstrook. Al deze systemen, evenals de adaptieve Intelli-Lux LED® Pixel Light koplampen met 168 LED-elementen, zijn gebundeld onder de noemer Intelli-Drive 2.0 en zorgen voor een toonaangevend veiligheidsniveau.

Net als elke Opel Astra van de nieuwste generatie wordt de Astra Electric gekenmerkt door een zelfverzekerde en dynamische uitstraling met het Opel Vizor familiegezicht en een gedurfd en puur exterieurdesign. De Astra Electric onderscheidt zich daarbij met zijn sportiever ontworpen voorbumper en standaard 18-inch lichtmetalen wielen in diamond-cut of volledig zwarte afwerking.

Opel astra sports tourer electric
Opel astra sports tourer electric
Opel astra sports tourer electric
Opel astra sports tourer electric
Opel astra sports tourer electric

Astra Electric

 
Neem de leiding
De rijervaring van de Astra betreedt een nieuw niveau. Rijd soepel en stil of geef gas en ontdek de sensatie van een onmiddellijke koppel. De nieuwe Opel Astra Electric is volledig geëlektrificeerd rijplezier. Verantwoord rijden was nog nooit zo leuk.

Astra Electric Sports Tourer

 
Ruim en slim
Alle dynamiek en wendbaarheid van de Astra, maar dan met de veelzijdigheid die past bij jouw levensstijl en gezin. Een elektrische aandrijflijn gaat gepaard met een briljant rijgedrag en stabiliteit bij hoge snelheid, terwijl het innovatieve Intelli-Space systeem binnenin je alle ruimte geeft die je nodig hebt.

Interesse?