Historie Van Mill

Van Mill, ook wel Autobedrijf Van Mill B.V. genoemd, heeft een rijke historie waarvan de basis in 1861 is gelegd door Cornelis Franciscus van Mill. Een familiebedrijf dat één jaar voordat Adam Opel in Rüsselsheim zijn machinefabriek begon, startte in de Arkelstraat in Gorinchem als rijtuig- en wagenmakerij waar men zich met name bezig houdt met houtbewerking. Al spoedig uitgebreid met een smederij, houthandel, sloperij, kruiwagenfabriek en een zagerij. 

In 1908 wordt besloten met de rijtuigmakerij te stoppen. Mobiliteit stond vanaf de oprichting al centraal omdat ook fietsen al snel in het assortiment werden toegevoegd en in hetzelfde jaar komt Van Mill, 12 jaar na de introductie van de eerste auto in Nederland, in het bezit van zijn eerste auto. 

Bouw van de eerste garage en groei van het bedrijf

1912: In 1912 bouwt Van Mill zijn eerste garage, anticiperend op de verwachte groei van de auto. 
1919: Van Mill levert de eerste Chevrolet af. 

Familiebedrijf Van Mill expandeerde en halverwege de jaren ’40 was Van Mill gevestigd op diverse lokaties in de binnenstad van Gorinchem. Na een studiereis in de Verenigde Staten had de directie geleerd dat een nieuw autobedrijf een uitgestrekt terrein nodig heeft, dat in de binnenstad van Gorinchem niet meer mogelijk was en zodoende werd de vestiging aan de Schelluinsestraat in Gorinchem geopend. 1954:
 Opening van de vestiging aan de Banneweg in Gorinchem.
1957: Opening van de vestiging aan de Schelluinsestraat in Gorinchem. 
1961: Van Mill viert het honderdjarig jubileum als Opel, Bedford, Vauxhall, Buick en Oldsmobile dealer. 
1
964: Opening van de vestiging in Leerdam aan de Nijverheidsstraat 1.
1968: Opening van de vestiging aan de Van Hogendorpweg in Gorinchem nabij de rijksweg A15, waar het bedrijf tot op heden nog steeds gevestigd is. 

Van Mill is in de loop van de jaren (service-) dealer geweest van gerenommeerde automerken van het General Motors concern; Bedford, Chevrolet, Vauxhall, Buick, Pontiac, Oldsmobile. Ook de merken SEAT en Mitsubishi waren onderdeel het merkenpakket van Van Mill. 

Overname Amega Groep

In 2004 is Van Mill Gorinchem aan de Van Hogendorpweg overgenomen door de Amega Groep uit Dordrecht. In deze periode werd door General Motors het merk Daewoo omgevormd naar Chevrolet en werd Van Mill na een aantal jaren van afwezigheid opnieuw Chevrolet-dealer. 

 

Overname Opel Van Twist en Spoormaker

In 2008 werd de vestiging in Dordrecht van Opel Spoormaker overgenomen door de Amega Groep en ging vanaf dat moment verder als Van Mill Dordrecht. Eerder had Opel Spoormaker Opel van Twist overgenomen. Van Twist was van oudsher de Opel dealer in Dordrecht en tevens gevestigd in Ridderkerk en Oud-Beijerland. De door Van Twist in 1992 geopende vestiging aan de Laan der Verenigde Naties 50 werd in 2010 verlaten en verhuisde naar de huidige lokatie aan de Mijlweg in Dordrecht op het industrieterrein Louterbloemen.

 

Verhuizing naar de Mijlweg

In september 2010 verhuisde Van Mill Dordrecht van de Laan der Verenigde Naties 50 naar de nieuwe lokatie aan de Mijlweg. Het merk Chevrolet stopte in Europa de verkoop van nieuwe auto's in 2013 om zich volledig op Opel te richten. Vanaf dat moment is Van Mill officieel service dealer van Chevrolet geworden.    

Van Mill is onderdeel van de Amega Groep. Een klantgerichte organisatie waar ruim 500 mensen werkzaam zijn en behoort tot de top 10 autodealer-organisaties van Nederland. Tot de Amega Groep behoren dealerschappen van de merken: Volkswagen, Seat, Skoda, Audi, Hyundai, Volvo, Peugeot, Citroen en Opel. Naast de dealerschappen zijn de volgende universele bedrijven aangesloten bij de Amega Groep: de universele garage Service Only, Schadenet Ames, Schadenet de Koning, PSB Bedrijfswageninrichting en Groeneveld Fietsen. Tevens werkt Van Mill intensief samen met leasemaatschappij AA Lease en het autoverhuurbedrijf AA Rental. 

In 2016 is de vestiging in Gorinchem verbouwd naar de modernste maatstaven. Met de komst van alle nieuwe (elektrische) modellen van Opel heeft Van Mill een sterke positie in de automotive markt in de regio rondom Dordrecht en Gorinchem.  

 

Opel Van Mill, een familiebedrijf met meer dan 160 jaar historie. 

Opel Van Mill historie

De rijtuig en wagenmakerij in de Arkelstraat die de basis vormde voor Van Mill in Gorinchem.

Opel Van Mill historie

De eerste garage van Van Mill in de Arkelstraat in Gorinchem.

Opel Van Mill historie

De voormalige vestigingen van Van Mill aan de Haarstraat, Arkelstraat, Banneweg en Schelluinsestraat in Gorinchem en de voormalige vestigingen aan de Nijverheidsstraat in Leerdam en de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht.

Opel Van Mill historie

Opel Van Mill historie

Opel Van Mill historie

Opel Van Mill historie

Opel Van Mill historie

Opel Van Mill historie