Opel-Astra-Hybrid

Altijd optimale luchtkwaliteit in het interieur

  • Inademen van zuivere lucht door effectieve en automatische luchtverversing
  • Anti-allergie: actief koolstoffilter biedt bescherming tegen hooikoorts
  • Handige tips om het pollenseizoen door te komen

De nieuwe Opel Astra en de nieuwe Opel Astra Sports Tourer zorgen voor schone lucht. Enerzijds door zeer efficiënte aandrijflijnen met de laagst mogelijke emissies, anderzijds in het interieur waar reinigingssystemen zoals de nieuwe Intelli-Air ervoor zorgen dat alle passagiers gezuiverde lucht kunnen inademen. Dat laatste is belangrijker dan ooit in deze tijd van het jaar, waarin hooikoorts de boventoon weer gaat voeren.

Comfort en gezondheid

"Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe generatie Astra hebben we de waarneembare kwaliteit tot prioriteit gemaakt en ons daarom op elk detail geconcentreerd", aldus Astra Chief Engineer, Mariella Vogler. "We verhogen de veiligheid voor alle weggebruikers met de modernste technologieën en doen hetzelfde voor het comfort en de gezondheid van alle inzittenden van de Astra. Een aangenaam binnenklimaat levert een doorslaggevende bijdrage aan het comfort - hierin speelt het nieuwe Intelli-Air systeem een belangrijke rol."

 

 

Luchtkwaliteit verhoogt met Intelli-Air

Intelli-Air combineert uiterst effectieve lucht- en stofdeeltjesfilters met een monitoringssysteem voor de luchtkwaliteit. Het controleert continu de toestand van de binnenlucht en start een automatische verversing wanneer de lucht muf en vervuild raakt. De luchtkwaliteit wordt geregeld door de stand van de recirculatie-opening. Wanneer de kwaliteit van de buitenlucht slecht is, sluit de luchtkwaliteitssensor van de auto (AQS) de ventilatie om te voorkomen dat verontreinigende stoffen het interieur bereiken. Als de binnenlucht echter muf of vervuild is, bijvoorbeeld door roken of stof op kleding, gaat de klep open om de passagiers van frissere lucht te voorzien.

Dankzij Intelli-Air blijft de lucht in het interieur van de nieuwe Astra zo schoon mogelijk. De inzittenden kunnen dat zelf zien: het systeem informeert hen over de luchtkwaliteit via het grote kleurendisplay. Dit gebeurt via een auto-vormige emoji, die is gebaseerd op de internationale AQI (Air Quality Index). De kleur van de emoji verandert naar gelang de luchtkwaliteit in het interieur. De informatie daarvoor komt van een PM 2.5-sensor die deeltjes van slechts 2,5 micron kan detecteren.

Actieve koolstof-combinatiefilters tegen gassen en geuren

Intelli-Air zorgt in de nieuwe Astra voor een goede luchtkwaliteit in combinatie met Opel-deeltjesfilters en actieve koolstof-combinatiefilters, die ook in veel andere Opel-modellen verkrijgbaar zijn. Deze bestaan uit twee lagen en kunnen daardoor niet alleen deeltjes uit het interieur houden, maar ook geuren en gassen uitfilteren, zoals ozon. Stuifmeelpollen worden bovendien voor bijna 100 procent geëlimineerd.

De kwaliteit van de filters voldoet aan de hoogste normen. Omdat het materiaal waterafstotend is, kan het in de winter niet bevriezen of een broedplek worden voor bacteriën. Ondanks de hoge filterprestaties is een goede luchtdoorlaatbaarheid gewaarborgd. Om schone lucht in het interieur te garanderen, wordt aangeraden om het filter om de 12 maanden te vervangen. De nieuwe Astra informeert de bestuurder wanneer het filter aan vervanging toe is.

 

Handige tips tijdens het pollenseizoen

Iedereen kan zelf een bijdrage leveren om zich tijdens het rijden te beschermen tegen een hooikoortsaanval. Rijd in periodes met een hoge pollenconcentratie alleen met gesloten ramen en laat Intelli-Air en de filters het werk doen. Dit komt overigens ook de verkeersveiligheid ten goede - als bestuurders vaker moeten niezen, neemt het risico op ongevallen toe. In het stadsverkeer kan een auto bijvoorbeeld 20 meter afleggen in de tijd die het kost om te niezen; bij 100 km/u kan het zijn dat de bestuurder langer dan 50 meter zijn ogen niet op de weg heeft. Het beste is om van tevoren advies in te winnen over de actuele pollenverwachting, bijvoorbeeld via de plaatselijke weerdienst.

 

Nieuwe opel Astra
Opel Astra zijaanzicht
Opel-Astra-Hybrid