Langere levertijden door chiptekort

Autodealers worden door het tekort aan chips wereldwijd geconfronteerd met lange levertijden van nieuw te bestellen auto’s. Autofabrikanten kampen door dit tekort met de uitdaging om voldoende auto’s te blijven produceren. Naar verwachting is het tekort niet binnen een jaar opgelost en wordt het probleem wellicht nog groter. Bent u van plan om op (korte) termijn een nieuwe personenauto of bedrijfswagen aan te schaffen? Wij vertellen u bij Van Mill graag waar u rekening mee moet houden.

 

Loopt uw huidige private leasecontract af of bent u toe aan een nieuwe auto?

Auto’s waren voorheen vaak snel leverbaar waardoor u kort van tevoren op zoek kon gaan. Of u nu een auto wil kopen of leasen, het advies is om op tijd te schakelen en minimaal 6 maanden van tevoren bij ons langs te komen om samen de mogelijkheden te bekijken. Zo voorkomt u dat uw nieuwe auto niet tijdig kan worden geleverd. Als uw huidige leasecontract binnen bepaalde tijd afloopt is dit extra belangrijk.

 

Bijtelling elektrische auto in 2022

Bent u van plan om zakelijk een nieuwe personenauto of bedrijfswagen te rijden? Als de levering vanwege productievertragingen in 2022 zal plaatsvinden geldt er in het nieuwe jaar voor een elektrische auto dat u 16% bijtelling moet betalen in plaats van 12%. Zorg daarom dat u er tijdig bij bent als uw zakelijke contract in de komende maanden verloopt. Zo voorkomt u hogere maandlasten.

 

Prijsverhogingen

De vraag naar nieuwe personenauto’s en bedrijfswagens is momenteel groter dan het aanbod, waardoor er een grote kans bestaat dat de (verkoop)prijzen de komende tijd verder zullen stijgen. Als u uw auto voor de doorgevoerde prijsverhogingen bestelt kunt u vanuit de fabrikant rekenen op prijsprotectie. Dat geldt echter niet voor belasting gerelateerde verhogingen.

 

Wij geven u graag advies omtrent het bestellen van uw nieuwe auto/bedrijfswagen of het afsluiten van een nieuw leasecontract. Neem gerust contact met ons op of kom langs in de showroom. Wij denken met u mee onder het genot van een goede kop koffie.

 

Wij denken graag met u mee! Vul onderstaand formulier in, dan nemen vrij vrijblijvend contact met u op.

Contact