In een ambitieuze zet heeft Opel de iconische Corsa geëlektrificeerd met de introductie van de 48V-hybridetechniek. Deze innovatieve Corsa Hybrid combineert een lithium-ionbatterij met een keuze tussen twee nieuwe 1,2-liter driecilinder benzinemotoren, elk ontwikkeld voor hybride toepassingen. Dit markeert een nieuw tijdperk van efficiëntie, lagere CO2-uitstoot en een naadloze rijervaring.

Efficiëntie en Prestaties Hand in Hand

De Corsa Hybrid maakt gebruik van de nieuwste 48V-hybridetechnologie van Opel, een efficiënte aandrijflijn die rijplezier combineert met brandstofbesparing. Met een keuze uit benzinemotoren van 74 kW (100 pk) of 100 kW (136 pk) biedt deze hybride Corsa een verbluffende brandstofbesparing van bijna 15% in vergelijking met zijn niet-geëlektrificeerde tegenhanger. Dankzij het geavanceerde Miller-verbrandingscyclus en variabele kleptiming leveren de benzinemotoren optimale prestaties.

Soepele Samenwerking tussen Benzine- en Elektromotor

In stadsverkeer komt de Corsa Hybrid echt tot zijn recht. De benzine- en elektromotor werken harmonieus samen of afzonderlijk om energie te optimaliseren. Bij lage snelheden, tot 30 km/u, kan de Corsa volledig elektrisch rijden, wat niet alleen de CO2-uitstoot vermindert maar ook bijdraagt aan een stille en comfortabele rijervaring. Tijdens het accelereren biedt de elektromotor extra ondersteuning, terwijl bij vertragen de benzinemotor uitgeschakeld wordt en de elektromotor fungeert als generator om de batterij op te laden.

 

 

48V-hybridesysteem: Compact en Geavanceerd

Het hart van de Corsa Hybrid is het geavanceerde 48V-hybridesysteem, bestaande uit een lithium-ionbatterij met 432 Wh capaciteit, geplaatst onder de linker voorstoel. Deze slimme positionering optimaliseert het gewicht en behoudt kostbare bagageruimte. De geëlektrificeerde 6-traps automaat met dubbele koppeling, de elektromotor van 21 kW (28 pk) en het synchrone karakter van de permanente magneet zorgen samen voor een naadloze, efficiënte rijervaring.

Toekomstgericht Elektrificatie-Offensief

Met de Corsa Hybrid breidt Opel zijn aanbod van geëlektrificeerde voertuigen verder uit. Als onderdeel van Opels bredere elektrificatie-offensief, waarbij tegen 2024 minstens één batterij-elektrische versie in elke modellijn wordt aangeboden, illustreert de Corsa Hybrid het streven naar een groenere toekomst. Het belooft een spannend tijdperk van elektrische mobiliteit in te luiden, met de Corsa als stralend voorbeeld van innovatie en efficiëntie.

Conclusie: Corsa Hybrid - Een Sprong vooruit in Elektrische Mobiliteit

Opel Corsa Hybrid biedt meer dan alleen een hybride-aandrijflijn; het vertegenwoordigt een evolutie in elektrische mobiliteit. Met geavanceerde technologieën, naadloze samenwerking tussen motoren en een milieuvriendelijke benadering, zet de Corsa Hybrid de toon voor de toekomst van Opel en de bredere automobielindustrie. Binnenkort beschikbaar, belooft de Corsa Hybrid een revolutie te ontketenen in de wereld van compacte auto's en een duurzame, efficiënte keuze te bieden voor stedelijke avonturiers.

Geïnteresseerd?