Opel toont eerste beelden van compleet nieuw model

  • Volop keuze: batterij-elektrisch en efficiënte 48-volt hybride aandrijflijnen
  • Robuuste uitstraling: expressief silhouet, Opel Vizor met nieuw Blitz-logo en geprononceerde wielkasten
  • Prettig interieur: twee brede beeldschermen, extra ergonomische voorstoelen en tal van slimme opbergmogelijkheden
  • Praktische bruikbaarheid: tot 1.600 liter bagageruimte en handige dakrails
  • Slimme oplossingen: smartphone draadloos opladen en verbinden, extra USB-poorten en meer features voor connectiviteit

Houd mij op de hoogte

Opel staat aan de start van een nieuw hoofdstuk in de lange en succesvolle historie van het merk. De fabrikant uit Rüsselsheim toont de eerste beelden van de geheel nieuwe Opel Frontera. Deze SUV is ontwikkeld met een focus op ruimte en rijplezier en komt op de markt met keuze uit elektrische aandrijving en 48V-hybridetechniek.

“Met zijn robuuste ontwerp, ruime interieur, slimme oplossingen en efficiënte aandrijflijnen spreekt de nieuwe Opel Frontera een brede doelgroep aan, terwijl de SUV zich onderscheidt van de massa. Met een energieke rijbeleving is hij ideaal voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen,” zegt Florian Huettl, CEO van Opel.

De nieuwe Frontera heeft een aansprekend ontwerp dankzij een robuuste interpretatie van Opels gedurfde en pure designfilosofie. De unieke proporties en het rechtopstaande silhouet van de voorzijde zorgen voor een functioneel en ruim interieur, met tegelijkertijd een zowel robuuste als moderne en expressieve uitstraling.

De nieuwe Frontera is tevens het eerste productiemodel waarop het nieuwe Opel ‘Blitz’-embleem prijkt, centraal in het Opel Vizor familiegezicht. Het zwarte ‘vizier’ geeft de voorzijde van de Frontera een unieke identiteit en integreert naadloos de Eco LED-koplampen met automatisch grootlicht. Het familiegezicht herbergt onderin ook een trapeziumvormige koelopening en benadrukt de robuuste houding van de auto.

De kenmerkende, vleugelvormige achterlichten van Opel hebben bij de Frontera een moderne interpretatie met lichtblokken, gescheiden door inzetstukken in carrosseriekleur. Van opzij valt vooral de onderscheidende C-stijl op, die de ruime cabine visueel in tweeën deelt. De geprononceerde wielkasten en spatborden geven de auto stevige proporties en een solide, moderne uitstraling.

Slimme oplossingen voor connectiviteit en comfort

De moderne uitstraling komt bij de nieuwe Frontera duidelijk terug in het interieur, waar slim design samenkomt met praktisch gebruiksgemak. Brede, horizontale lijnen op het dashboard en de portieren laten het toch al ruime interieur nog breder lijken. Bovendien is de kenmerkende, volledig digitale Pure Panel-cockpit aanwezig met twee 10-inch beeldschermen en een Multimedia-infotainmentsysteem. Ook het elegante, nieuw ontworpen Opel-stuurwiel springt direct in het oog. Opel volgt consistent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding, met een heldere en opgeruimde gebruiksbeleving die digitale stress en afleiding voorkomt.

Houd mij op de hoogte

De nieuwe Opel Frontera houdt ook rekening met automobilisten die liever op hun eigen mobiele apparaat vertrouwen. De SUV komt op de markt met een innovatief smartphonestation (optioneel). De smartphone maakt via een speciale app verbinding en is daarna te gebruiken als het bedieningspaneel voor het infotainment van de auto, met ongewijzigde werking van stuurwielbediening.

Daarnaast kunnen klanten van de nieuwe Opel Frontera rekenen op innovaties voor zitcomfort. De gepatenteerde ‘Intelli-Seat’-voorstoelen hebben een uitsparing die de druk op het staartbeen verlaagt en daardoor ook op lange snelwegritten zorgt voor uitstekend comfort. Bovendien zijn de stoelen niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar bieden ze ook een opvallend design met contrasterende stiksels. Bekleding van gerecycled materiaal behoort tot de mogelijkheden.

Slimme oplossingen zorgen voor extra plezier en gemak aan boord, zoals de gekoelde inductielader voor smartphones, twee USB-poorten voorin en twee USB-poorten achterin. Grotere mobiele apparaten, zoals tablets, zijn veilig op te bergen in de middenconsole dankzij een flexibele band die het apparaat op zijn plaats houdt. Verder bieden verschillende open opbergruimtes plaats aan kleinere voorwerpen, waarbij de rubberen binnenzijde het geluid van rammelende voorwerpen dempt. De passagiers achterin profiteren van geïntegreerde smartphone-zakken in de rugleuning van de voorstoelen.

Frontera ideaal voor duurzame en actieve levensstijlen

De nieuwe Opel Frontera maakt ook indruk met zijn bagageruimte. Die biedt standaard al meer dan 460 liter en met neergeklapte achterbank zelfs 1.600 liter. Voor extra veelzijdigheid is de rugleuning van de achterbank in de verhouding 60:40 neerklapbaar, terwijl een onder de laadvloer nog extra opbergruimte beschikbaar is. Wie nog meer bagage wil meenemen, kan opteren voor de functionele dakrails (optioneel) om te profiteren van de daklast van ruim 200 kg.

Net als alle andere nieuwe Opel-modellen maakt de Frontera niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties. De SUV komt op de markt met keuze uit batterij-elektrische aandrijving en efficiënte hybrideaandrijving met 48V-technologie. Afgezien van de gekozen aandrijving staat de nieuwe Opel Frontera altijd garant voor veel rijplezier dankzij de specifieke onderstelafstemming. De ingenieurs in Rüsselsheim hebben veel aandacht besteed aan het optimaliseren van de typerende Opel rijeigenschappen – zelfs bij hoge snelheden op de Duitse Autobahn.

Met zijn expressieve uiterlijk, slimme en prettige voorzieningen en keuze uit verschillende aandrijfvarianten bewijst de nieuwe Frontera opnieuw dat Opel zijn belofte nakomt als het gaat om de elektrificatie van het productaanbod, terwijl het Duitse merk een breed uiteenlopende doelgroep aanspreekt.

Houd mij op de hoogte

 

Houd mij op de hoogte