Opel geeft vandaag opvallende beelden vrij die een eerste glimp tonen van de toekomstige Astra – de eerste generatie van het compacte model van het Duitse merk die geëlektrificeerd zal worden. De foto’s onthullen extreme precisie en oog voor detail bij het langverwachte model, dat de gedurfde designfilosofie van het merk nieuwe impulsen geeft en de weg wijst voor toekomstige Opel-personenwagens.

  • Gedurfd en puur: volgende generatie Astra geeft nieuwe invulling aan Opel-designfilosofie
  • Drijvende kracht: voortzetting van het Opel-productoffensief en de elektrificatiestrategie
  • Made in Germany: ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Rüsselsheim

“De toekomstige Astra opent een spannend nieuw hoofdstuk in de 30-jarige geschiedenis van ons compacte middenklasse-model”, zegt Michael Lohscheller, CEO bij Opel. “We zijn ervan overtuigd dat de volgende generatie Opel Astra een krachtige indruk gaat maken en veel nieuwe klanten naar het merk zal trekken.”

Opel Vizor integreert op naadloze wijze baanbrekende technologie
Het centrale designelement aan de buitenzijde is een doorontwikkeling van de Opel Vizor, die voor het eerst te zien was op de nieuwe Crossland en Mokka. Het gezicht van het merk strekt zich uit over de voorkant en integreert naadloos technologieën zoals de ultraslanke IntelliLux LED®-koplampen, die wederom een baanbrekende innovatie zullen vormen in het compacte marktsegment. Aan de achterzijde is het geheel nieuwe Astra-logo centraal geplaatst op het strakke oppervlak van de achterklep.

Pure Panel van de volgende generatie met displays van glas
Ook het interieur wordt gekenmerkt door Duitse precisie. In de cockpit bevindt zich het volgende generatie Pure Panel, met volledig glazen oppervlakken, geïnspireerd op de naadloze integratie van de Opel Vizor. Twee breedbeelddisplays geven informatie in een horizontale, op de bestuurder gerichte lay-out. De fysieke bediening is met verfijnd afgewerkte toetsen tot een minimum beperkt. De hoge kwaliteit van het interieur wordt nog meer benadrukt door de vorm, de textuur en de materialen van het nieuw ontworpen stuurwiel en de uitzonderlijk ergonomische voorstoelen – een typisch kenmerk van Opel.

Aanzienlijke impuls elektrificatie
De Astra van de volgende generatie, die wordt ontworpen en gebouwd in het Duitse Rüsselsheim, zal verkrijgbaar zijn als dynamische vijfdeurs hatchback en als veelzijdige Sports Tourer station wagon. Daarmee zet Opel zijn productoffensief voort en geeft het een aanzienlijke impuls aan de elektrificatie van de gehele productportefeuille van het merk. De productie start dit jaar in de fabriek in Rüsselsheim.

Meer informatie over Opels nieuwe generatie Astra volgt binnenkort – stay tuned.

Wilt u meer informatie? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Geïnteresseerd?