Compacte bestseller: Opel onthult de nieuwe Corsa

Nieuwkomer op alle punten verbeterd

  • Compact en vol karakter: met Opel Vizor-merkgezicht en nieuw ontworpen achterzijde
  • Digitaal en intuïtief: cockpit op basis van Snapdragon® Cockpit Platforms van Qualcomm Technologies, Inc.1, nieuw infotainment met tot 10-inch groot touchscreen
  • Nog nauwkeuriger: nieuwe Intelli-Lux LED® matrix koplampen
  • Corsa Electric: nieuwe elektromotor met 115 kW (156 pk) en actieradius tot 402 km (WLTP2).
  • Hybride voor iedereen: nieuwe Corsa is eerste Opel met 48-volt hybridesysteem

Amsterdam. De vernieuwde Opel Corsa komt eraan – dit jaar al. Hij is nog gedurfder, nog emotioneler, nog intuïtiever en voorzien van volledig nieuwe elektrische en hybride aandrijflijnen. De nieuwkomer tilt het sterke aanbod van Opel in het compacte segment naar een nieuw niveau.

De nieuwe Corsa is duidelijk herkenbaar aan het karakteristieke Opel Vizor-merkgezicht aan de voorzijde en het zelfverzekerde Opel-modelopschrift aan de achterzijde. Geavanceerde technologieën maken het rijden nog meer ontspannen. Optioneel is de nieuwe Corsa voorzien van een volledig digitale cockpit die werkt op basis van Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies1, in combinatie met een nieuw, intuïtief  en tot 10-inch groot touchscreen. De verblindingsvrije Intelli-Lux LED® matrix koplampen, waarmee de Corsa in 2019 als eerste debuteerde in dit segment, zijn dankzij 14 LED-elementen nog nauwkeuriger.

De nieuwste versie van de compacte bestseller is ook hightech onder de motorkap. De Corsa Electric is nog krachtiger geworden en heeft dankzij een verbeterde batterij een actieradius tot 402 km (WLTP2). Ook de andere aandrijflijnen zijn nieuw. De nieuwe Corsa is bijvoorbeeld het eerste Opel-model met 48-volt hybridetechnologie. Zo biedt de Corsa een voor dit segment ongeëvenaarde keuzevrijheid. Van volledig elektrisch en hybride tot zeer efficiënte brandstofmotoren.

“De Opel Corsa is al meer dan 40 jaar een bestseller. De afgelopen twee jaar was hij in Duitsland bovendien de bestverkochte compacte auto en in 2021 zelfs de bestverkochte auto in het algemeen in het Verenigd Koninkrijk. Dit succes is voor ons een bevestiging van ons werk en een extra motivatie om het nog beter te doen. De nieuwe Corsa is nog moderner, nog emotioneler en nog beter. Met zijn aansprekende design, moderne technologieën uit hogere segmenten en nieuwe, lokaal emissievrije geëlektrificeerde aandrijflijnen willen we klanten inspireren en hen laten zien wat ze vandaag de dag van een compacte auto mogen verwachten”, zegt Florian Huettl, CEO van Opel.

Gedurfd, puur, vol emotie: het nieuwe Corsa-design met Opel Vizor

Perfecte proporties en aandacht voor de kleinste details, alles samengepakt met een gedurfde en pure uitstraling – dat is de nieuwe Opel Corsa. De ontwerpers hebben de compacte bestseller nog moderner en stijlvoller gemaakt. Het opvallendst is de onmiskenbare Opel Vizor, het karakteristieke merkgezicht dat alle nieuwe Opels siert. Het zwarte ‘vizier’ strekt zich uit over de voorzijde van de Corsa en integreert naadloos de grille, LED-koplampen en het centrale Opel Blitz-logo. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het logo uitgevoerd in opvallend zwart of in mat zijdeglans zilver. De optische ‘luchtinlaten’ onderin de voorbumper zijn groter en prominenter dan voorheen, waardoor de Corsa er nog zelfverzekerder uitziet.

Het zijaanzicht van de nieuwe Corsa maakt ook indruk met zijn karakteristieke lijnen. De ‘onderbroken’ C-stijl wekt de indruk dat het dak boven de auto zweeft. Afhankelijk van het uitrustingsniveau is het dak uitgevoerd in zwart. De naam Corsa staat nu centraal op de achterklep. Voor het eerst is de Corsa leverbaar met Grafik Grey carrosserielak, waarmee de nieuwkomer optimaal tot zijn recht komt.

2177733-hrbj9hk203.jpg
2177736-3kgv2q543c.jpg
2177742-y8x97hjd2q.jpg
2177739-nq2qygi0a4.jpg

Intuïtief en focus op de essentie: het nieuwe cockpitdesign

Dankzij verschillende nieuwe details heeft het interieur van de nieuwe Corsa een moderne feelgood-uitstraling. Nieuwe stoelbekleding, een nieuwe schakelpook en een vernieuwd stuurwiel dragen daar aan bij. Het voornaamste highlight – zowel visueel als technisch – is de optionele, volledig digitale cockpit met nieuw infotainment. Het geïntegreerde Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies1 is voorzien van verbeterde graphics, multimedia, weergave en kunstmatige intelligente. Dat zorgt voor een beter geïntegreerd en adaptief cockpitsysteem dat zich kan aanpassen aan voorkeuren van de gebruiker.

Net als bij de nieuwste generatie Astra is het ‘Detox to the max’-principe toegepast. Het navigatiesysteem geeft verbonden diensten, natuurlijke spraakherkenning met ‘Hey Opel’ en over-the-air-updates. Bovendien zijn de weergaven van het 10-inch touchscreen voor navigatie en multimedia nog helderder, zodat alle belangrijke informatie in een fractie van een seconde is te zien. De nieuwkomer biedt nog meer: voor het eerst is het mogelijk om draadloos op te laden en om smartphones draadloos te verbinden met Apple CarPlay en Android Auto.

Nog nauwkeuriger: Intelli-Lux LED® matrix koplampen met 14 LED-elementen

Sinds 2019 hebben vooral de adaptieve, verblindingsvrije Intelli-Lux LED® matrix koplampen laten zien hoe Opel met de Corsa innovaties in het compacte segment voor iedereen bereikbaar maakt. De ingenieurs werken continu aan verdere ontwikkelingen en ook de Corsa profiteert daarvan. In totaal zorgen 14 LED-elementen (in plaats van 8) voor een heldere verlichting, terwijl andere weggebruikers nog nauwkeuriger uit de lichtstraal worden gehouden.

Ook zijn er talrijke geavanceerde assistentiesystemen die het rijden en manoeuvreren nog eenvoudiger maken. Van de nieuwe hoge resolutie panoramische achteruitrijcamera tot adaptieve cruise control, de snelheidsbegrenzer, de dodehoekassistent en Forward Collision Alert met automatische noodstopfunctie en voetgangersherkenning.

Nog krachtiger, nog efficiënter: Corsa Electric met verbeterde batterij en nieuwe motor

Voor 2028 wordt Opel in Europa een volledig elektrisch automerk en nu al zijn twaalf modellen geëlektrificeerd. De Corsa was de pionier in het Opel-aanbod die batterij-elektrisch rijden bereikbaar maakte. Het is dan ook geen verrassing dat de Corsa-e in 2020 het Gouden Stuurwiel won3. Volledig elektrisch rijden in de Corsa betekent: lokaal emissievrij rijden zonder compromissen – zowel bij dagelijkse ritten als een ontspannen dagje weg. De nieuwe Corsa Electric tilt dit naar het volgende niveau: nog meer keuze, meer vermogen, een verbeterde batterij en meer actieradius.

De Corsa Electric is leverbaar met twee elektrische aandrijflijnen. De compacte bestseller is er opnieuw met 100 kW (136 pk) en met een verbeterde actieradius tot 357 km (WLTP2). Nieuw is een variant met 115 kW (156 pk) en tot 402 km actieradius2. De Corsa Electric is dus niet alleen zeer efficiënt, hij biedt ook altijd puur rijplezier. Het opladen van de Corsa Electric gaat snel. Met een snellader is de batterij in slechts 30 minuten op te laden tot 80 procent (vanaf 20 procent)4.

Er zijn ook nieuwe motoren die verantwoord rijplezier bieden. Voor het eerst biedt Opel klanten de mogelijkheid te kiezen voor 48-volt hybridetechnologie. De 74 kW (100 pk) en 100 kW (136 pk) sterke motoren zijn gekoppeld aan een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling. Op korte termijn vormen deze motoren een aanvulling op het brede aanbod van zuinige aandrijflijnen. Van zeer efficiënte brandstofmotoren tot en met de volledig elektrische Corsa Electric.