Banden

Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw Opel of Chevrolet in goede staat zijn. Bij elke bandenwissel controleren wij uw banden daarom nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte, alsook de bandenspanning moeten immers 100% in orde zijn. Met de juiste bandenspanning heeft u niet alleen een betere wegligging, maar ook een verminderde slijtage en een gunstig brandstofverbruik.

Winterbanden/zomerbanden

Goede banden zijn cruciaal voor de manier waarop de auto reageert in een noodsituatie. Niet alleen omdat uw winterbanden bij hogere temperaturen sneller slijten, maar ook omdat winterbanden het weggedrag en daarmee de stabiliteit van uw auto bij hogere temperaturen negatief beïnvloeden.

Plan uw bandenwissel


Winterbanden

Een winterband is voornamelijk ontwikkeld om de wegligging, de grip op zowel droog als nat wegdek te verbeteren, zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden Celcius daalt. Naast een ander profiel verschilt de winterband ook in het soort rubber. Het rubber van een zomerband wordt harder bij een temperatuur van minder dan 7 graden, waardoor je minder grip op de weg hebt. Het rubber van winterbanden blijft, bij een temperatuur van minder dan 7 graden, elastischer. 

Zomerbanden

Zomerbanden blijven noodzakelijk, omdat winterbanden bij een temperatuur van boven de 7 graden sneller slijten. Wilt u elke dag op uw auto vertrouwen? Dan is het aan te raden de banden op tijd te wisselen. Meestal worden de winterbanden voor zomerbanden omgewisseld rond maart/april. 

Zomerbanden


Van Mill is u graag van dienst bij het omwisselen van winter-/zomerbanden. U kunt hiervoor contact opnemen met: 078 - 6132155 (Dordrecht) of 0183 - 645800 (Gorinchem) of maak gebruik van ons contactformulier.

Werkplaats afspraak maken

Bekijk ons occasion aanbod

Lees Meer

Geïnteresseerd?