• Zaterdag 8 juni 2024: open dag op het hoofdkantoor van Opel in Rüsselsheim
  • Maximale beleving: nieuwe Opel Frontera en Grandland vieren publieke premières
  • ‘Forever forward sinds 1899’: gevarieerd programma met fabrieksrondleidingen, pop-up tentoonstelling, designiconen en vele andere hoogtepunten
  • Opwinding op het circuit: testritten met Corsa Rally Electric en Rocks Electric
  • Volg hier de livestream van de ceremonie om 11.00 uur met bondskanselier en andere eregasten

Opel produceert al 125 jaar auto's. In al die jaren heeft Opel miljoenen mensen niet alleen mobiel gemaakt, maar ook geïnspireerd met tal van innovaties. Opel viert dit bijzondere jubileum op zaterdag 8 juni met een open dag op het hoofdkantoor in Rüsselsheim. Klanten, werknemers en publiek, maar ook eregasten uit de politiek en de Stellantis-organisatie, kunnen automobielmijlpalen uit de geschiedenis van Opel ontdekken, perfect afgestemd op het jubileummotto ‘Forever forward sinds 1899’.

De viering van 125 jaar autoproductie bij Opel is niet het enige jubileum waar de aandacht naar uitgaat: in 1964 – precies 60 jaar geleden – werd de ‘Opel Design Studio’ opgericht. Destijds was dit het eerste designcentrum van een fabrikant in Europa. Bezoekers kunnen daarom op zaterdag 8 juni ook iconisch autodesign uit zes decennia bewonderen. De hoogtepunten zijn ook te vinden op de Facebook-pagina van Opel

Voortdurende veranderingen

Florian Huettl, CEO van Opel, zegt: “125 jaar autoproductie bij Opel; we willen dit jubileum niet alleen vieren met onze bezoekers, maar we willen ook laten zien hoe Opel altijd heeft bijgedragen aan het vormgeven van de voortdurende veranderingen in de auto-industrie en nu klaar is voor de toekomst. Aankomende zaterdag beleven de nieuwe Opel Frontera1 en de nieuwe Opel Grandland1 hier op het hoofdkantoor dan ook hun publieke premières. Met de komst van deze auto’s bieden we onze klanten vanaf dit jaar één volledig elektrische variant van elk Opel-model aan. Dit alles weerspiegelt ons jubileummotto ‘Forever forward sinds 1899’.”

Veel te zien: publiekspremières en bijzondere pop-up tentoonstellingen

Opel opent om 10.30 uur zijn deuren voor het publiek tijdens de officiële ceremonie met genodigden in het Adam Opel Haus. Bezoekers kunnen dan eerst een kijkje nemen in de designtentoonstelling in gebouw N10. De reis door de decennia van design strekt zich uit van de Experimental GT uit 1965 en baanbrekende Opel-studies uit de jaren tachtig tot innovatieve concepten uit het meer recente verleden zoals de GT X Experimental, de sensationele Manta GSe en de visionaire Opel Experimental.

De pop-up tentoonstelling in gebouw N50, gehuld in verschillende kleuren, begint eveneens om 11.30 uur. Hier kunnen bezoekers tentoonstellingen bekijken van de eerste Opel – de Opel-Patentmotorwagen System Lutzmann – tot bestsellers en legendes als de Opel Kapitän, GT, Manta en Calibra en zelfs elektrische modellen als de Opel Ampera. Tijdens fabrieksrondleidingen (vanaf 13.30 uur) – die de hele middag plaatsvinden achter het Adam Opel Haus – presenteert Opel met trots de huidige Astra-productie op de locatie in Rüsselsheim. Daarnaast kan het grote publiek de gloednieuwe Opel Frontera1 en Opel Grandland1, die binnenkort te bestellen zijn, voor het eerst van dichtbij aanschouwen.

Nog meer beleving: opwindende autosport en oldtimers van Opel

Rond het middaguur start Opel met proefritten in de Opel Corsa Rally Electric uit de eerste elektrische merkenrallycup ter wereld. Een beperkt aantal autosportfans kan zich aanmelden voor een ritje op de bijrijdersstoel op de parkeerplaats achter het Adam Opel Haus. Vlakbij, op een ander speciaal door Opel ingericht testcircuit, organiseert Opel voor bezoekers vanaf 15 jaar2 en ouder testritten in de Opel Rocks Electric om te ervaren hoe individuele mobiliteit voelt. Tijdens de fabrieksrondleiding in Rüsselsheim krijgen bezoekers onder meer een kijkje achter de schermen.

Speciale Kids Corner

De jongste bezoekers vinden volop vertier in de ‘Kids Corner’, gelegen in de directe omgeving van het grote horecagedeelte, eveneens achter het Adam Opel Haus. Op het buitenterrein zijn nog tal van andere activiteiten voor jong en oud.

Een extra attractie is het terrein dat exclusief is gereserveerd voor oldtimers van Opel, tegenover het Adam Opel Haus op de Rugbyring. Bezoekers en gasten die aankomen in een vintage Opel-voertuig met een H-kentekenplaat, kunnen hun auto parkeren op de parkeerplaats ‘An der Feuerwache’. Zo verandert dit terrein gaandeweg in een openlucht pop-up tentoonstelling van historische Opel-modellen.

Inschrijven op locatie

Inschrijven voor de verschillende activiteiten kan op de locatie zelf. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Het gedetailleerde programma inclusief aanvullende informatie is via onderstaande QR-code te vinden: