Opel blikt terug

 

Opel's Elektrische Revolutie: Terugblik op een Glorieus 2023

In het afgelopen jaar heeft Opel onmiskenbaar zijn stempel gedrukt op de toekomst van mobiliteit, met 2023 dat de geschiedenis in gaat als een keerpunt in elektrificatie. Een indrukwekkende reeks hoogtepunten markeert het jaar, met als hoogtepunt de verkoopstart van de geëlektrificeerde topmodellen: Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe en Grandland GSe.

Visionaire Onthullingen op IAA Mobility 2023

De Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) Mobility 2023 in München diende als het decor voor enkele visionaire onthullingen. Opel liet de wereld kennismaken met de baanbrekende Opel Experimental, een conceptauto die niet alleen de toekomst van het merk belichaamt maar ook de pijlers 'Greenovation', 'Detox', en 'Modern German' in de schijnwerpers zet. Met volledig elektrische aandrijving en een gedurfd ontwerp toonde de Experimental de innovatieve geest van Opel.

Een andere opvallende primeur was de Opel Astra Sports Tourer Electric, een pionier in zijn soort als een van de eerste volledig elektrische stationwagens op de markt. De combinatie van gedurfde esthetiek, ruimte, comfort en lokaal emissievrije prestaties maakt dit model tot een mijlpaal in elektrische mobiliteit.

Opel Corsa en Lichte Bedrijfswagens in de Schijnwerpers

Het jaar zag ook de lancering van de nieuwe Opel Corsa, nu beschikbaar in showrooms en getooid in een moderner en stijlvoller ontwerp. Met keuze uit twee batterij-elektrische aandrijflijnen biedt de Corsa Electric indrukwekkende prestaties en een verbeterde actieradius.

Op het gebied van bedrijfswagens stelde Opel niet teleur, met de presentatie van de vernieuwde Opel Combo, Vivaro en Movano. Elk model, nu geëlektrificeerd, belichaamt de toekomst van emissievrije bedrijfsmobiliteit en biedt geavanceerde technologieën en hoogwaardige infotainmentopties.

Elektrificatie Over de Gehele Linie in 2024

Met de blik op de toekomst bevestigde Opel haar toewijding aan elektrificatie. In 2024, ter ere van het 125-jarig jubileum van Opel als autofabrikant, zal elk model in het assortiment minstens één batterij-elektrische variant hebben. Deze consistente elektrificatie omvat de opvolger van de huidige Opel Crossland en de gloednieuwe Opel Grandland, waarbij Opel een duidelijke koers uitzet voor een duurzame toekomst.

Florian Huettl, CEO van Opel, verkondigde met trots: "We maken mobiliteit elektrisch, eenvoudig en spannend." Opel's dynamische start in 2023 was slechts een voorproefje van wat de toekomst te bieden heeft, met consistente elektrificatie die de weg vrijmaakt voor een opwindende en duurzame autotoekomst.