Opel Corsa-e Edition 3-fase aan het opladen

Opel gaat in 2021 volop door met elektrificatie. Er komen vijf elektrisch aangedreven modelvarianten bij. Dat betekent een ruimschootse verdubbeling van het huidige aanbod. Opel komt daarmee eind 2021 op negen geëlektrificeerde modellen. Ook van de volgend jaar debuterende, volledig nieuwe Opel Astra komt er een  geëlektrificeerde variant, die in de mainstream markt een hoofdrol moet gaan opeisen.

Op dit moment is Opel al een van de merken met het grootste aanbod van elektrisch aangedreven – volledig elektrisch of plug-in hybride – modellen. Het aanbod loopt van de Opel Corsa-e tot en met de nieuwe Mokka-e (start levering in Nederland: 2021), de Opel Vivaro-e en de Opel Zafira-e Life. En dan is er nog de plug-in hybride Opel Grandland X Hybrid. De volledig elektrisch modellen van Opel blinken stuk voor stuk uit op het gebied van prestaties en actieradius, met 337 kilometer (WLTP) voor de Corsa-e als toonaangevende waarde in zijn segment. Dankzij de krachtige motor van 100 kW (136 pk) en 260 Nm behoort de Corsa-e ook met zijn acceleratie van 0 naar 100 km/u tot de snelste in zijn segment: 8,1 seconden.

Via een 100 kW snellader (DC) is de 50 kWh batterij van de Opel Corsa-e binnen 30 minuten tot 80% opgeladen. De Mokka-e, Zafira-e Life en Vivaro-e zijn met dezelfde capaciteit op te laden. Verder zijn alle elektrische modellen voorzien van een 11 kW on-board lader voor wisselstroom (AC). Een optionele ‘Universal Charger’ met drie adapters maakt opladen aan vrijwel elk huishoudelijk stopcontact mogelijk, plus aan 3-fasen stopcontacten en publieke laadstations.

Op weg naar 2024

Opels elektrische offensief is een van de grote stappen op weg naar het doel om eind 2024 van elk Opel-model een volledig elektrische of een plug-in hybrideversie te hebben, zoals de Opel Grandland X Hybrid met 211 kW (300 pk) vermogen en 520 Nm koppel. Ook bij deze plug-in hybride zijn de prestaties toonaangevend. Veel kracht, resulterend in een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 6,1 seconden, gaat gepaard met een gunstig brandstofverbruik van 1,5-1,6 l/100 km, gecombineerd en een gemiddelde CO2-uitstoot van 34-36 g/km.

Een belangrijke rol is ook weggelegd voor de volledig nieuwe Opel Astra die in 2021 wordt gepresenteerd. De Astra komt in het belangrijke, mainstream C-segment dat traditioneel in Europa een belangrijk deel van de autoverkoop voor haar rekening neemt. Van dit model zal ook een geëlektrificeerde variant worden geïntroduceerd.

Pijlen ook gericht op bedrijfswagenmarkt

Opel is een van de weinige merken die ook het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens in sneltreinvaart uitbreidt. Opel zal in 2021 van elke lichte bedrijfswagen een elektrisch aangedreven versie aanbieden. Elektrificatie is vooral belangrijk in het lichte bedrijfswagensegment. Of het nu gaat om een distributievoertuig voor de laatste kilometers of een bedrijfswagen voor professionals. Met de Combo, Vivaro en Movano biedt Opel straks emissievrije mobiliteit in talloze configuraties.

Elektrisch modellenoffensief voor 2021

  • Opel Mokka-e
  • Opel Astra
  • Opel Combo-e Cargo
  • Opel Combo-e Life
  • Opel Movano-e

 

Een van de koplopers met lage CO2-emissie

Dankzij het consequente elektrificatie-offensief, de focus op toekomstbestendige modellen en de verdere verbetering van de efficiënte verbrandingsmotoren heeft Opel de CO2-uitstoot van zijn modellenaanbod in de afgelopen jaren aanzienlijk gereduceerd. De gemiddelde uitstoot was eind 2019 met 20 g/km teruggebracht ten opzichte van 2018. Tevens lag de CO2-uitstoot van de verkochte Opel-modellen in de eerste helft van 2020 in 13,5% lager vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder – de grootste reductie van alle fabrikanten met een marktaandeel van ten minste 2% (op basis van marktaandelen in Duitsland). Op dit moment biedt Opel 32 modelvarianten aan met een de CO2-uitstoot onder de 100 gram per kilometer; hiervan leveren maar liefst 25 varianten een CO2-uitstoot onder de 95 gram per kilometer.

Investeringen in batterijproductie

Opel investeert bovendien in de ontwikkeling en productie van eigen batterijsystemen. Samen met Groupe PSA en Total is, via de dochteronderneming Saft, een overeenkomst getekend voor de oprichting van de joint venture ‘Automotive Cells Company’, dat vanaf 2023 zal opereren als toonaangevende speler in de ontwikkeling en fabricage van hoogwaardige batterijen voor de auto-industrie.

Het R&D-centrum in Bordeaux en de proeflocatie in Nersac (Frankrijk) zijn reeds gestart met de ontwikkeling van nieuwe, hoogwaardige lithium-ion batterijtechnologie. Na de R&D-fase moet de productie van start gaan in twee ‘gigafabrieken’ in Douvrin (Frankrijk) en Kaiserslautern (Duitsland).

“De strijd tegen klimaatverandering en het terugdringen van de CO2-uitstoot is misschien wel de belangrijkste taak van onze generatie. We beschouwen dit als een ethische kwestie”, aldus Opel CEO Michael Lohscheller. “We hebben verantwoorde beslissingen genomen om de ontwikkeling van toekomstbestendige modellen te versnellen en met ons productaanbod een significante bijdrage te leveren.”

Opel Grandland X aan het opladen
Opel Corsa-e Edition 3-fase aan het opladen

Wilt u meer informatie over de geëlektrificeerde modelvarianten? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij z.s.m. contact met u op. 

Geïnteresseerd?